Dojče banka traži gdje može da ulaže u Srbiji

Dodajte komentar

Dojče banka zainteresovana je da se bliže upozna sa potencijalnim projektima na kojima bi mogla da se angažuje u Srbiji, kaže direktor te banke.

Ministarka građevinarstva u Vladi Zorana Mihajlović razgovarala je s izvršnim direktorom za centralnu i istočnu Evropu Dojče banke, Peterom Tilsom, o mogućnostima za ulaganje u Srbiju, posebno u oblasti kapitalnih investicija.

 

Ona je istakla da je jedan od prioriteta Vlade dalje poboljšanje rejtinga Srbije na “Duing biznis” listi Svjetske banke.

Tils je, kako se navodi u saopštenju, rekao da je, zahvaljujući sprovedenim reformama pozicija Srbije, na međunarodnom tržištu znatno poboljšana i da je Dojče banka zainteresovana da se bliže upozna sa potencijalnim projektima na kojima bi mogla da se angažuje u Srbiji.

“Napredak je vidljiv i po zdravim javnim finansijama, smanjenju javnog duga, ali i po svemu onom što je urađeno u oblasti infrastrukture”, rekao je Tils.

Na sastanku je bilo riječi i o projektima u oblasti komunalne infrastrukture, razvoju beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, kao i o razmjeni iskustava u vezi sa unapređenjem regulatornog okvira za realizaciju projekata javno-privatnog partnerstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *