Voli jedini za zakup Šasa

Na drugi javni poziv za zakup 70 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na lokaciji Šas u Ulcinju, javila se samo kompanija Voli trade. Javna ponuda je otvorena juče, a komisija Ministarstva poljoprivrede će narednih dana ocijeniti ispravnost ponude. Cijena i uslovi zakupa juče nijesu saopšteni.

Na prethodni javni poziv koji je objavljen 22. juna nije bila dostavljena nijedna ponuda. Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović, koji je i predsjednik komisije, kazao je juče da je zadovoljan zbog pristigle ponude i da očekuje da je ovo put za valorizovanje značajnog, a neiskorišćenog, poljoprivrednog kompleksa.

On je najavio da će Vlada nastaviti sa valorizacijom svog poljoprivrednog zemljišta i da će biti sve veće interesovanje investitora.

Komisija je juče razmotrila i nacrte tenderske dokumentacije za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na još tri lokaliteta, u opštinama Ulcinj, Kotor i Podgorica,ukupne površine od oko 200 hektara.

“Nakon sprovođenja dalje procedure i odluka Vlade, javni tenderi će veoma brzo biti objavljeni, što bi, prema riječima potpredsjednika Simovića, u konačnom trebalo da doprinese daljem rastu poljoprivredne proizvodnje, povećanju konkuretnosti sektora poljoprivrede i otvaranju novih radnih mjesta”, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Kroz nova tri tendera biće sanirano oko 150 hektara zemljišta koje je obuhvaćeno nedavnim požarima.

Vijesti

Check Also

Renomirana kreditna institucija zapošljava: Saradnik za kreditnu analizu i izvještavanja prema CBCG

SARADNIK ZA KREDITNU ANALIZU  I IZVJEŠTAVANJA PREMA CBCG

Leave a Reply

Your email address will not be published.