Voli jedini za zakup Šasa

Dodajte komentar

Na drugi javni poziv za zakup 70 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na lokaciji Šas u Ulcinju, javila se samo kompanija Voli trade. Javna ponuda je otvorena juče, a komisija Ministarstva poljoprivrede će narednih dana ocijeniti ispravnost ponude. Cijena i uslovi zakupa juče nijesu saopšteni.

Na prethodni javni poziv koji je objavljen 22. juna nije bila dostavljena nijedna ponuda. Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović, koji je i predsjednik komisije, kazao je juče da je zadovoljan zbog pristigle ponude i da očekuje da je ovo put za valorizovanje značajnog, a neiskorišćenog, poljoprivrednog kompleksa.

On je najavio da će Vlada nastaviti sa valorizacijom svog poljoprivrednog zemljišta i da će biti sve veće interesovanje investitora.

Komisija je juče razmotrila i nacrte tenderske dokumentacije za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na još tri lokaliteta, u opštinama Ulcinj, Kotor i Podgorica,ukupne površine od oko 200 hektara.

“Nakon sprovođenja dalje procedure i odluka Vlade, javni tenderi će veoma brzo biti objavljeni, što bi, prema riječima potpredsjednika Simovića, u konačnom trebalo da doprinese daljem rastu poljoprivredne proizvodnje, povećanju konkuretnosti sektora poljoprivrede i otvaranju novih radnih mjesta”, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Kroz nova tri tendera biće sanirano oko 150 hektara zemljišta koje je obuhvaćeno nedavnim požarima.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *