IBM pogurao Dow do istorijskog rekorda

Dodajte komentar

Berzanski pokazatelj najvećih američkih kompanija, Dow Jones, snažno je porastao na jučerašnjem trgovanju, nakon što je IBM objavio rezultate iznad očekivanja tržišta.

Ova kopra 30 američkih kompanija porasla je 160 poena na 23.157,6 poena, što je istorijski najviša cijena Dow-a na zatvaranju. IBM je obavio dobit po akciji od 3,30 USD i prihod od 19,15 milijardi USD u odnosu na očekivanja od 3,28 USD po akciji i prihod od 18,6 milijardi USD. Akcije ove kompanije skočile su skoro 9%, što je njihov najveći skok od januara 2009. godine, uprkos što je i ovo tromjesečje donijelo nastavak trenda pada prihoda.

Dosadašnji rezultati objave korporativnih rezultata u SAD govore da je 81% kompanija objavilo dobit veću od očekivanja, dok je prihod premašilo 73% kompanija koje su do sada saopštile kvartalne rezultate. Indeks S&P 500 i Nasdaq zabilježili su minimalne pozitivne promjene na jučerašnjem trgovanju.

Ključne evropske berze zabilježile su rast vrijednosti u prosjeku od 0,3-0,4%, a sektori auto industrije, hrane i pića i medija bili su najveći dobitnici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *