Podgorica dobija višenamjenski dom na Zlatici

Dodajte komentar

Agencija za razvoj i izgradnju Podgorice raspisala je danas tender za izgradnju višenamjenskog doma na Zlatici, ukupne vrijednosti 470 hiljada eura. Tender je otvoren do 09. novembra, a rok izvršenja ugovora je deset mjeseci od dana uvođenja u posao.

 “Planom javnih nabavki u Budžetu Glavnog grada za 2017. godinu predviđeno 200 hiljada eura za realizaciju ovog projekta, dok će preostalih 270 hiljada eura biti alocirano budžetom za 2018. godinu. Izrada tenderske dokumentacije finansirana je iz donacije. Riječ je o urbanističkoj parceli površine 1666,51 m2”, kazali su iz Agencija za razvoj i izgradnju Podgorice.

Iz Agencije su rekli da je projektom predviđeno da taj objekat ima oko 600 metara kvadratnih bruto. Dom zdravlja će obezbjeđivati primarnu zdravstvenu zaštitu za 15 hiljada građana, u sklopu kojeg će biti prostorije za izabranog ljekara za odrasle i djecu, patronaža, savjetovalište, ginekologija, laboratorija i ostale prateće prostorije.

“Na ovaj način mještani Zlatice i okoline će dobiti adekvatan prostor primjeren zahtjevima građana koji gravitiraju na ovom području grada. Prema planu, u predviđenom objektu će raditi dovoljan broj ljekara – šest izabranih doktora za odrasle, dva izabrana doktora za djecu, ginekolog, a planirano je da u sklopu tog objekta budu i služba za uzorkovanje laboratorijskih analiza, patronaža i državna apoteka. Objekat će posjedovati sve neophodne sadržaje i stručne ljude za brigu o zdravlju i medicinsku njegu mještana Zlatice”, istakli su iz Agencije.

U okviru višenamjenskog objekta će se nalaziti pošta, apoteka, prostorije za klub penzionera, prostorije za udruženja građana. Projektom je predviđena i izgradnja dovoljnog broja parking mjesta i zelenih površina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *