Naslovne strane dnevnih novina za 18. oktobar – Najvažniji naslovi dnevnih novina

Dodajte komentar

Vijesti

Budžet dobar, sporne sitnice

Revizija završnog računa državnog budžeta za prošlu godinu pokazala je da su prihodi, rashodi i stanje gotovine realno prikazani i ne sadrže značajne materijalne greške i odstupanja zbog čega Državna revizorska institucija (DRI) daje pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje.

Erlajnsu prijeti i dug od 7,4 miliona

Nacionalna avio-kompanija nije redovno plaćala obaveze prema Kontroli leta od 2004. godine. Glavnica duga preko 13 miliona U Privrednom sudu okončana je prva od četiri parnice Kontrole letanja Srbije i Crne Gore (SMATSA DOO Beograd) protiv domaće avio-kompanije Montenegro erlajns koja joj po ovoj parnici dužna oko 7,4 miliona eura.

Viši sud odlučuje o švajcarcima

Centar za zaštitu potrošača (CEZAP) je u ime klijenata koji su uzeli kredite u švajcarskim francima kod Addiko banke podnio žalbu Višem sudu na presudu Osnovnog suda da klijenti plate 1,3 miliona eura po osnovu troškova parničnog postupka. Podgorički Osnovni sud je krajem jula odbacio kolektivnu tužbu protiv nekadašnje Hipo Alpe Adria banke. Obrazloženje suda za tu odluku je da pošto je usvojen Zakon o konverziji kredita u švajcarslcim francima u eure, prestaje pravni interes tužilaca (klijenata) za donošenjem sudske odluke po zahtjevu koji je istaknut u tužbi.

Dnevne novine

ULCINJSKA RIVIJERA VRAĆA STARI SJAJ

Karisma Hotels Adriatic MNE, zakupac dijela imovine HTP Ulcinjska rivijera, počeće u najskorijem roku prvu fazu radova na rekonstrukciji hotela Belvil, čiji je završetak planiran najkasnije do 15. aprila sljedeće godine, saopštio je Dnevnim novinama izvršni direktor ove kompanije Nemanja Kostić.

Uslovno i pozitivno mišljenje na završni račun budžeta za 2016.

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje, sa skretanjem pažnje, na finansijsku reviziju Predloga zakona o završnom računu budžeta za prošlu godinu, a uslovno na reviziju pravilnosti, navodi se u konačnom izvještaju koji su dostavili parlamentu.

Inflacija 0,3 odsto, ista kao u avgustu

Mjesečna inflacija u septembru, mjerena harmonizovanim indeksom potrošačkih cijena (HICP), iznosila je 0,3 odsto i bila je na istom nivou kao u avgustu, saopšteno je iz Monstata.

Dan

Zbog petlje probijaju rokove

Zbog petlje Smokovac, koje nema u ugovoru o izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar-Boljari, projekat vijeka neće biti završen u dogovorenom roku, odnosno do 11. maja 2019. godine, potvrdilo je “Danu” više izvora upoznatih sa “projektom vijeka u Crnoj Gori.

Prekoračili budžet za 253 miliona

Budžetska potrošnja je u 2016. godini prekoračena u iznosu od 253,25 miliona eura, što predstavlja skoro 12 odsto od ukupnih izdataka u prošloj godini, utvrdila je Državna revizorska institucija (DRI), koja Vladi nije dala negativno mišljenje na predlog zakona o završnom računu budžeta za 2016. godinu. Vrhovna revizija je dala pozitivno mišljenje, uz skretanje pažnje na finansijsku reviziju, a uslovno mišljenje na reviziju pravilnosti.

Linija Dubai – Podgorica

Uspostavljanje linije Dubai-Sarajevo-Podgorica od 1. novembra doprinijeće saradnji Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kao i povezivanju biznis zajednica dviju država, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Pobjeda

Unaprijediti konkurentnost regionalne ekonomije,

Memorandum o saradnji između regionalne platforme Samit 100 i Komorskog investicionog foruma šest zemalja Zapadnog Balkana. Cilj memoranduma je da okupi sve snage iz privatnog sektora i jake regionalne kompanije da zajedno rade na sprovođenju dogovorenih projekata iz Berlinske inicijative, odnosno podstiču privrednu saradnju i unapređuju konkurentnost regionalne i nacionalnih ekonomija.

Od danas dostupni obrasci za legalizaciju divlje gradnje

Građani već sada mogu pripremati zahtjev za legalizaciju bespravnog objekta nadležnim opštinskim sekretarijatima, jer je Zakon o planiranju i izgradnji stupio na snagu 16. oktobra, rekao je Pobjedi generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović. Zahtjev se, objasnioje, podnosi na obrascu koji propisuje Ministarstvo održivog razvoja pravilnikom, a koji je već usvojen i stupiće na snagu nakon objavljivanja u Službenom listu.

Turci zainteresovani za crnogorske aerodrome

Turska kompanija TAV upoznataje o sa planovima crnogorske vlade za valorizaciju aerodroma i zainteresovana za ulazak na naše tržište, saopšteno je na sastanku ministra saobraćaja Osmana Nurkovića i predstavnika turske firme u Skoplju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *