Četvrti Global Citizen Forum 19. i 20. oktobra u rizortu Aman Sveti Stefan

Dodajte komentar

Četvrti Global Citizen Forum, čija je tema „Mogućnosti u doba neizvjesnosti“ biće priređen 19. i 20. oktobra u rizortu Aman Sveti Stefan i kopleksu Vile Miločer, pod pokroviteljstvom Arton Capitala i uz sponzorstvo kompanija Aman, Adriatic Properties, Univarsal Capital Bank i hotela Maestral.

Učesnici i gosti konferencije biće premijer Crne Gore Duško Marković, glumac Robert De Niro, motivacioni govornik i pisac Robin ŠarmaHoze Manuel BarozoŠeri BlerVesli KlarkAfrojackAkonEve, „Backstreet Boys“ te „Swizz Beatz“

“Irina Bokova, generalna direktorica UNESCO-a samo je jedna od govornika koja je potvrdila glavnu ulogu u raspravi na temu globalnog obrazovanja o građanstvu za mir, održivom razvoju i ljudskom dostojanstvu tokom 4. Global Citizen Foruma. Svako od ovih uticajnih ljudi podijeliće svoja iskustva u onome dijelu u kojoj su stručnjaci”, navode organizatori.

Očekuje se i prisustvo Gastona A. Brauna, premijera Antigve i Barbude, pa će jedna od tema biti i posljedice stravičnog uragana Irma koji je pogodio ova ostrva. U ovoj raspravi očekuje se i učešće glumca Robert De Nira, koji pomaže u naporima za prikupljanje sredstava za Karipska ostrva. Takođe, novac prikupljen na aukcijskoj večeri namijenjen je pomoći obnove Antigve i Barbude.

Bivši predsjednik Evropske komisije, Hoze Manuel Barozo, govoriće o promjenjivoj prirodi evropskog građanstva, dok će slavne osobe i muzičari, uključujući dobitnike nagrada GrammyVajklif ŽanEveAkon i Afrojack pokazati univerzalnost muzike.

“Svjedočimo političkoj i ekonomskoj neizvjesnosti bez presjedana. Tehnologija, novi načini komunikacije i promjenjiva očekivanja preoblikuju živote ljudi. Društva i zajednice se samostalno organizuju i jedni sa drugima komuniciraju na potpuno nove načine. U posljednjih nekoliko mjeseci vidjeli smo dva najveća uragana na Karibima, dok je Katalonija razbijena političkim padom referenduma o nezavisnosti. Na ovogodišnjem forumu učinićemo više nego inače kako bi učinili da se na pravi način razmišlja o novim disbalansima. Istražićemo inicijative, praktične korake, lidetstvo i velike odluke koje su potrebne da bi čovječanstvo napredovalo u vremenu nesigurnosti”, kazao je Arman Arton, predsjednik Arton Capitala i osnivac Global Citizen Foruma.

Oba dana predviđene su panel diskusije. Na otvaranju će biti priređeno gala veče uz koncert Lorin Hil, članice grupe Fugees, dok će na zatvaranju foruma nastupiti svjetske zvijezde EveAfrojack i Akon.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *