Naslovne strane dnevnih novina za 14. oktobar – Najvažniji naslovi dnevnih novina

Dodajte komentar

Vijesti

Vlada dužna pet miliona

Osnovni sud u Podgorici usvojio je u cjelosti tužbeni zahtjev i donio prvostepenu presudu u korist bivših radnika Kombinata aluminijum kojima država, po njenoj pravosnažnosti, treba da isplati otremnine u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza, koji Vlada nije željela da realizuje protekle dvije godine.

Dionica će izaći i na 1,2 milijarde

Prioritetna dionica autoputa Smokovac Mateševo mogla bi građane na kraju koštati 1,2 milijarde eura, nakon što je predsjednik Komisije za revizuju Mladen Ulićević kazao šta sve neće biti finansirano iz ugovorene cijene od 809 miliona i da je za lokaciju petlje Smokovac urađen idejni projekat na lokaciji naseljenih mjesta Ras i Stara Zlatica.

Karisma može da založi Ulcinjsku

Konzorcijumu kompanija Karisma Vlada je ugovorom o zakupu dijela imovine HTP Ulcinjska rivijera na period od 30 godina, dozvolila da može založiti za kredite imovinu koju su dobili u zakup (hoteli Belvi i Olimpik), i objekte koje će da izgradi na njihovom zemljištu.

Dnevne novine

Trgovina i investicije pokreću ekonomski rast

Međunarodna trgovina i investicije predstavljaju važne pokretače ekonomskog rasta, produktivnosti, inovacija i smanjenja siromaštva, kazao je generalni direktor za razvoj u Ministarstvu ekonomije Miloš Čelanović.

Agenti japanskih turoperatora obišli Crnu Goru

Agenti turoperatora iz Japana boravili su krajem prošle sedmice u Crnoj Gori, a takom tri dana obišli su brojne atraktivne lokalitete u zemlji, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

IDEJNI PROJEKAT QATARI DIARA VAN STANDARDA MINISTARSTVA

Radna grupa za kategorizaciju hotela Ministarstva održivog razvoja i turizma vratila je na doradu idejni projekat Qatari Diara na osnovu kojeg je katarski investitor tražio građevinsku dozvolu za gradnju glavnog hotela na Plavim horizontima kod Tivta.

Usvojen zahtjev penzionera KAP-a

Osnovni sud u Podgorici u cjelosti je usvojio tužbeni zahtjev više od 400 penzionera Kombinata aluminijuma koji su tužili državu zato što im nije isplatila otpremnine shodno Zakonu o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima fabrike i Zakonu o budžetu. Na tu odluku, imovinsko pravni zastupnik Vlade ima pravo žalbe narednih 15 dana.

Dan

Neće provjeravati kako kontrolišu banke

Nakon usvajanja izmjena i dopuna Zakona o Centralnoj banci (CBCG), Državna revizorska institucija (DRI) će, kao i do sada, vršiti kontrolu poslovanja CBCG u skladu sa zakonom kojim se uređuje državna revizija.

Upitna isplativost drugog bloka TE

Ako se promijeni struktura finansiranja projekta izgradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja (TEP) na način da se iz sopstvenih sredstava finansira više od 45 odsto ukupne investicije, taj projekat će biti neisplativ, ocijenio je izvršni direktor Fideliti konsaltinga Miloš Vuković.

Korigovaće naknadu u 2018

Ukoliko proizvođači u periodu trajanja statusa povlašćenog proizvođača ne ostvare planiranu proizvodnju na osnovu koje je utvrđena naknada za podsticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora za ovu godinu, sav višak prikupljenih sredstava akumulira se u fondu za podsticanje i proizvođač nema pravo na njega.

Pobjeda

Penzioneri kombinata dobili prvu rundu

Pregovarački tim bivših radnika KAP-a tražioje hitan sastanak sa premijerom Duškom Markovićem kako bi postigli dogovor o isplati otpremnina, nakon što je sutkinja Osnovnog suda Milena Brajović usvojila tužbeni zahtjev 305 penzionera ove fabrike i dosudila 170 hiljada eura sudskih troškova.

Kapital uvećali za 3,4 miliona

“Crnogorska Plovidba” Kotor uvećalaje kapital registracijom emisije akcija po osnovu pretvaranja duga u akcijski kapital.

Luka Bar može biti glavni trgovački izlaz u regionu

Iako poslovno finansijski rezulat Luke Bar, za prvih devet mjeseci ove godine, još uvijek nije završen, evidentno je da je povećan obim posla i da se finansijka situacija poboljšava zbog povećanog pretovara, novih poslova i ugovora, kazao je Pobjedi izvršni direktor barske kompanije Zarija Franović, koji je na toj funkciji od 31. jula, ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *