Naslovne strane dnevnih novina za 12. oktobar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

MMF snizio rast BDP-a Crnoj Gori

Međunarodni monetarni fond (MMF) snizio je prognozu rasta crnogorske ekonomije u ovoj godini na tri odsto, u odnosu na u aprilu procijenjenih 3,3 odsto.

Tužilaštvo i KHOV da reaguju

Predstavnici Vlade najprije su inicirali reprocjenu imovine HTP Ulcinjska rivijera, a potom upali u sopstvenu zamku i pokušali da je sakriju, ali ih je naš predstavnik u bordu direkora Vladimir Zečević raskrinkao u toj namjeri…

Budvansku dobijaju Kostić i Emilfarb

Savjet za privatizaciju naložio je da se uradi nova procjena kapitala Budvanske rivijera nakon čega će se razraditi različiti modeli restrukturiranja, a što uključuje i izdvajanje firme sa državnim kapitalom za kompleks Sveti Stefan i Miločer, pa bi sadašnji manjinski akcionari mogli postati većinski vlasnici preostalog dijela kompanije.

Dnevne novine

Od ulaska u NATO veće interesovanje investitora

Interesovanje renomiranih investitora za Crnu Goru povećano je, pogotovo nakon članstva u NATO-u, i Savjet za konkurentnost treba da odigra vodeću ulogu u podizanju spremnosti države da odgovori na njihove zahtjeve i očekivanja, saopštio je premijer Duško Marković.

U poljoprivredu će biti uloženo 250 miliona

U crnogorsku poljoprivredu će u naredne četiri godine biti uloženo oko 250 miliona eura kroz više projekata, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Raško i njeovi ugasili bi sve po Crnoj Gori

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović oštro je juče reagovao na nove optužbe koje na račun Vlade u slučaju Montenegro erlajnza dolaze od potpredsjednika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića.

Dan

Parama građana pomažete gubitaše

Gospodine Simoviću, kada god Va uhvate da radite nezakonito, rasipate novac građana i ostanete bez argumenata, Vio onako u pink stilu nadahnuto “radite protiv države. Samo prije mjesec ste, upravo Vi, uhvaćeni da radite nezakonito. Htjeli ste tada poreski dug od preko dva miliona eura, za dvije kompanije bliske DPS-u, da zamijenite podrumima i garažama, kazao je u reagovanju na izjavu vicepremijera Milutina Simovića potpredjsednik SDP-a Raško Konjević.

Zbog petlje Smokovac rušili bi 40 kuća

Izgradnja petlje na Smokovcu koštala bi daleko više od 30 miliona eura zbog troškova eksproprijacije i zbog toga Glavni grad i Ministarstvo saobraćaja moraju da nađu alternativno rješenje, ocijenio je odbornik GP URA u Glavnom gradu Luka Rakčević.

Uvode dvodomni način upravljanja

Nacrt zakona o privrednim društvima predviđa novi, dvodomni način upravljanja preduzećima, poznat međunarodnim kompanijama, kazalaje ministarka ekonomije Dragica Sekulić i dodala da zakon ne obavezuje nikoga da pređe na dvodomno upravljanje, već daje tu mogućnost.

Pobjeda

MARKOVIĆ: Povećano interesovanje investitora

Premijer Duško Marković ocijenioje juče na konstitutivnoj sjednici Savjeta za konkurentnost daje interesovanje investitora povećano, pogotovo nakon ulaska Crne Gore u NATO.

Nižim porezima treba smanjiti sivu ekonomiju

Restriktivna politika u borbi protiv sive ekonomije mora da bude praćena stimulativnom, kako bi što veći broj firmi ušao u legalne tokove poslovanja, što zahtijeva multisektorski pristup i veću komunikaciju nadležnih institucija, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Nikola Fabris prijavio 15.000 eura

Viceguverner Nikola Fabris prije dva dana inovirao je imovinski karton i prijavio15.000eura gotovine, koju nije imao u februaru. Razlika je i u povraćaju poreza u februaru je bilo 7.346 a sada 10.297 eura. Sudeći po kartonu, on sada ima manje novca na tekućem računu umjesto 35.523-27.939 eura. Fabrisova plata se, kako stoji u kartonu, kretala od 4.443do 4.093 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *