Iskorišćenost kapaciteta Luke Bar na niskom nivou

Dodajte komentar
Luka Bar

Iskorišćenost kapaciteta Luke Bar je sada na niskom nivou. Cilj menadžmenta je da svi objekti i potencijali maksimalno budu u funkciji, a među prioritetima su valorizacija hladnjače, silosa, slobodne zone, proširenje obale na putničkom terminalu za kruzere, kazao je na prvom investicionom forumu Luke direktor firme Zarija Franović.

Istakao je da je ta kompanija generator razvoja Bara i Crne Gore i da je zato važno da svi njeni potencijali budu u potpunosti iskorišćeni. Dodao je da bi samo od hladnjače profit iduće godine mogao da bude milion, umjesto sadašnjih 100.000 eura.

“Moramo iskoristiti svaki pedalj Luke. Za nas nema velikih i malih poslova, velikih i malih partnera. Cilj nam je da što kvalitetnije radimo, proširimo poslovanje i pokrenemo investicije o kojima dugo pričamo”, rekao je Franović.

Dodao je da pregovaraju sa firmama iz Italije i Turske za pretovar rasutog tereta, kao i o gradnji novog silosa sa mlinom. Imaju projekat proširenja obale za razvoj kruzing turizma, što će pokušati da realizuju kroz IPA fondove ili kreditnu liniju.

“Ni Slobodna zona ne funkcioniše. Prioritet je da prostor od 30.000 kvadrata bude iskorišćen za gradnju novih proizvodnih i distributivnih kapaciteta, što bi sve doprinijelo otvaranju novih radnih mjesta”, istakao je Franović.

Učesnike skupa, Slavoljuba Vukašinovića, Mihaila Vukića, Bogdana Ljuticu, Voja Banovića, Miša Ostojića, Mila Paunovića, Branislava Zenovića… zanimalo je koliko proizvođača sada koristi Slobodnu zonu, zašto je gat dva ogradio Port of Adrija i šta će se desiti sa vojnim brodovima u slučaju razvoja kruzing turizma. Vlasnik kompanije OMC “Sveti Nikola Mišo Ostojić i Milo Paunović iz Barske plovidbe pohvalili su pozitivne korake i nastojanja novog izvršnog direktora. Paunović je naglasio da je najava proširenja gata 5 za kruzing turizam od izuzetnog značaja za Bar i državu. Slične investicione forume Luka Bar organizovaće u Podgorici, Beogradu i drugim gradovima regiona, najavljeno je iz menadžmenta kompanije.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *