IRF u Kolašinu održao seminar pod nazivom “Šansa za posao”

Dodajte komentar

U cilju animiranja i pružanja finansijske i nefinansijske podrške mladim ljudima, kao i posebnim ciljnim grupama – žene, visokoškolci, tehnološki viškovi, individualni poljoprivredni proizvođači, Investiciono-razvojni fond Crne Gore i Zavod za zapošljavanje su danas, u saradnji sa Opštinom Kolašin, održali seminar pod nazivom “Šansa za posao”.

Predsjednik Odbora direktora IRF-a, Zoran Vukčević ovom prilikom je istakao da su predstavnici IRF-a i Zavoda danas bili u prilici da svim zainteresovanima sa područja opštine Kolašin prezentitiraju mogućnosti, prije svega, valorizacije resursa sa kojima Kolašin raspolaže, prvenstveno iz oblasti turizma, poljoprivrede i drvoprerade.

Vukčević je naglasio da je pored ogromnih šansi, kao i određene zainteresovanosti, neophodno sa strane lokalne uprave i sa strane državnih institucija napraviti sinergiju aktivnosti kako bi što veći broj ljudi pokrenuli sopstveni biznis i realizovali svoju biznis ideju, i na taj način riješili egzistenciju za sebe i otvorili nova radna mjesta za druge.

Pored održane prezentacije “Šansa za posao”, Vukčević je govorio i o Programima finansijske podrške IRF-a za 2017. godinu uz najpovoljnije kreditne uslove, uključujući i beskamatne kredite koji su namijenjeni posebnim ciljnim grupama

Na pomenutom seminaru o zajedničkom projektu IRF-a i Zavoda govorio je i direktor ZZZCG, Suljo Mustafić, dok je predsjednica Opštine Kolašin, Željka Vuksanović, istakla značaj prezentovanog projekta u cilju zapošljavanja mladih i ostalih posebnih ciljnih grupa.

Od osnivanja do sada, IRF je na području Opštine Kolašin finansirao projekte ukupne vrijednosti cca 19,6 mil €.

Nakon prezentacije kojoj je prisustvovao značajan broj preduzetnika sa područja opštine Kolašin, isti su bili u prilici da se detaljnije informišu o uslovima, odnosno svim detaljima finansijske podrške IRF-a i Zavoda, i, takođe, u direktnom kontaktu sa službenicima ove dvije institucije predstave svoje biznis ideje i projekte.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *