TUI želi da gradi rizort na Adi

Dodajte komentar

Najveći svjetski turoperator TUI, koji posluje sa zakupcem dijela imovine Ulcinjske rivijere, Karisimaom Hotels & Risorts, zainteresovan je za gradnju specifičnog turističkog rizorta na Adi Bojani, kazao je izvršni direktor ulcinjskog preduzeća, Radomir Zec.

Predstavnici TUI-a bi, kako je kazao Zec, na ostrvu nadomak Ulcinja sagradili turistički kompleks kapaciteta između tri hiljade i četiri hiljade kreveta.

“Time bi se ovo rajsko ostrvo konačno valorizovalo na pravi način i postalo jedan od najboljih brendova u turističkoj ponudi Evrope, a možda i svijeta”, saopštio je Zec Dnevnim novinama.

Turistička ponuda Ade Bojane i kompletne Ulcinjske rivijere je, kako je dodao, u posljednjih deset godina vidno unaprijeđena i sa nule dovedena do kategorije od tri zvjezdice.

To je, smatra Zec, bio jedan od razloga zbog kojih su se u predstavnici kompanije Karisma Hotels & Resorts odlučili da zakupe hotele Olimpik i Belvil i zemljište na Velikoj plaži.

“Ulcinjska rivijera je do 2008. bila u stečaju, ljudi nijesu primali plate, objekti su bili zapušteni. Standard je bio ispod nule, a kreveta je bilo oko 170. Mi smo iz godine u godinu podizali kapacitete i njihov standard uz pomoć banaka i Investiciono-razvojnog fonda (IRF), doveli do nivoa od tri zvjezdice“, dodao je Zec.

On smatra da je ovo bila posljednja prilika da se pojavi veliki investitor.

„Karisma se sigurno ne bi ni pojavila da smo zadržali nivo ponude od prije deset godina”, kazao je Zec.

Karisma će rekonstruisati hotele Olimpik i Belvil i na njihovom mjestu napraviti apartmane standarda četiri zvjezdice, izgraditi četiri bazena, dječje parkove, restorane, kafiće, prodavnice, sportske terene.

“Oni su već napravili dvije ogledne sobe i poslali ih TUI-u, koji se obavezao da puni ove kapacitete šest mjeseci godišnje. Veliki je prostor za izgradnju novih kapaciteta, radi se o kvadraturi od oko 200 hiljada kvadrata, stogodišnjoj borovoj šumi, trim stazama”, rekao je Zec.

Ugovorom o zakupu koji je Vlada potpisala sa Karismom, kako je naveo, radnici Ulcinjske rivijere su “maksimalno zaštićeni”.

“Nikome u narednih 30 godina Karisma ne može dati otkaz, a ukoliko sami odluče da napuste posao, maksimalno će im se poštovati socijalni program. To znači da svako može da bira da ostane da radi ili da dobro obezbijeđen ode iz firme. Vlada je donijela odluku i da se manjinski akcionari maksimalno obeštete preko države, tako da je i to pitanje riješeno. Ostatak Ulcinjske rivijere sada može relaksirano da posluje”, kazao je Zec.

On je dodao da je ova turistička sezona bila jedna od najboljih u posljednjih deset godina i da je Ulcinjska rivijera konačno izašla iz krize.

Dnevne novine

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *