6. Startap akademija Startit-a, 20.000€ grant najboljima

Kao i prethodnih pet godina, Startit organizuje Startap Akademiju, obrazovni program namijenjen startapima u ranoj fazi razvoja koji za cilj ima ubrzanje razvoja domaće startap scene.

Ove godine se uvode dvije novine. Po prvi put je program besplatan za startape — troškove pokrivaju nacionalni partneri Startit Centara: Nordeus, Telekom Srbija, GoDaddy, Quantox i GameCredits.

Druga novina je da se grant od 20.000€ ove godine može dodijeliti po nahođenju žirija, jednom ili više startapa, za razliku od prošlogodišnjeg izdanja gdje su tri startapa ravnopravno dijelila novac.

– Dosadašnji rezultati su sasvim OK, mada znamo da možemo i bolje. Kroz program Startap Akademije do sada je prošlo preko 100 učesnika koji su uzeli preko 2 miliona eura investicija, ostvarili preko 10 miliona eura prihoda, a prilično smo sigurni da se tek zagrijavaju, navode iz StartIt-a.

Pokreni startap uz pomoć onih koji su već uspjeli

Osnovna zamisao Startap Akademije jeste da startapima u povoju pruži priliku da “hakuju” edukaciju u oblasti poslovanja, razvoja proizvoda, marketinga i ostalih stvari ključnih za uspjeh startapa, prije svega uz pomoć ljudi koji su već prošli kroz cijeli proces građenja uspješnog biznisa iz Srbije.

– Kao i prethodnih godina, domaći iskusni preduzetnici dijeliće svoje znanje i iskustvo na Startap Akademiji. Posebno smo srećni što će i osnivač i CEO FishingBookera, Vukan Simić, biti uz Ivana Aksentijevića i Vukašina Stojkova jedan od programskih direktora ove godine, a uvodno predavanje na prvom času 13. novembra održaće Branko Milutinović, su-osnivač i CEO komapnije Nordeus.

Iako je besplatna, ove godine će Startap Akademija imati najstrože kriterijume do sada — na program će biti primljeni samo startapi sa demonstriranom posvećenošću, inovativnim idejama i osnivačima motivisanim na mukotrpan rad koji je potreban za razvijanje ambicioznog biznisa.

Program se održava dva puta nedjeljno — ponedjeljkom i sredom od 18h do 21h. Traje tri mjeseca, od 13. novembra do 1. marta (uz pauzu za praznike), i održavaće se u prostorijama Startit Centra u centru Beograda.

MTS ubrzanje iliti 20.000€ za najbolje

Nakon značajnih rezultata prethodne godine, MTS će i ove godine dati grantove u ukupnom iznosu od 20.000 eura za startape koji najviše obećavaju i kojima je grant najpotrebniji. Prošle godine dobitnici su bili startapi Balloonera, AddTag, i Cactomain, a ove godine se uvodi i mogućnost da se grant podijeli na više timova ili ograniči na samo jedan.

Prijavi svoj startap

Prijave su otvorene do 25. oktobra, a možete se prijaviti putem forme ovdje.

Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnoj stranici Startap Akademije.

Check Also

Jedanaest razloga zbog kojih su Finci najsrećniji na svijetu

Iako se nalaze na samom sjeveru evropskog kontinenta, iako im noć zna trajati i duže …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *