6. Startap akademija Startit-a, 20.000€ grant najboljima

Dodajte komentar

Kao i prethodnih pet godina, Startit organizuje Startap Akademiju, obrazovni program namijenjen startapima u ranoj fazi razvoja koji za cilj ima ubrzanje razvoja domaće startap scene.

Ove godine se uvode dvije novine. Po prvi put je program besplatan za startape — troškove pokrivaju nacionalni partneri Startit Centara: Nordeus, Telekom Srbija, GoDaddy, Quantox i GameCredits.

Druga novina je da se grant od 20.000€ ove godine može dodijeliti po nahođenju žirija, jednom ili više startapa, za razliku od prošlogodišnjeg izdanja gdje su tri startapa ravnopravno dijelila novac.

– Dosadašnji rezultati su sasvim OK, mada znamo da možemo i bolje. Kroz program Startap Akademije do sada je prošlo preko 100 učesnika koji su uzeli preko 2 miliona eura investicija, ostvarili preko 10 miliona eura prihoda, a prilično smo sigurni da se tek zagrijavaju, navode iz StartIt-a.

Pokreni startap uz pomoć onih koji su već uspjeli

Osnovna zamisao Startap Akademije jeste da startapima u povoju pruži priliku da “hakuju” edukaciju u oblasti poslovanja, razvoja proizvoda, marketinga i ostalih stvari ključnih za uspjeh startapa, prije svega uz pomoć ljudi koji su već prošli kroz cijeli proces građenja uspješnog biznisa iz Srbije.

– Kao i prethodnih godina, domaći iskusni preduzetnici dijeliće svoje znanje i iskustvo na Startap Akademiji. Posebno smo srećni što će i osnivač i CEO FishingBookera, Vukan Simić, biti uz Ivana Aksentijevića i Vukašina Stojkova jedan od programskih direktora ove godine, a uvodno predavanje na prvom času 13. novembra održaće Branko Milutinović, su-osnivač i CEO komapnije Nordeus.

Iako je besplatna, ove godine će Startap Akademija imati najstrože kriterijume do sada — na program će biti primljeni samo startapi sa demonstriranom posvećenošću, inovativnim idejama i osnivačima motivisanim na mukotrpan rad koji je potreban za razvijanje ambicioznog biznisa.

Program se održava dva puta nedjeljno — ponedjeljkom i sredom od 18h do 21h. Traje tri mjeseca, od 13. novembra do 1. marta (uz pauzu za praznike), i održavaće se u prostorijama Startit Centra u centru Beograda.

MTS ubrzanje iliti 20.000€ za najbolje

Nakon značajnih rezultata prethodne godine, MTS će i ove godine dati grantove u ukupnom iznosu od 20.000 eura za startape koji najviše obećavaju i kojima je grant najpotrebniji. Prošle godine dobitnici su bili startapi Balloonera, AddTag, i Cactomain, a ove godine se uvodi i mogućnost da se grant podijeli na više timova ili ograniči na samo jedan.

Prijavi svoj startap

Prijave su otvorene do 25. oktobra, a možete se prijaviti putem forme ovdje.

Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnoj stranici Startap Akademije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *