Rezultati ulaganja u 3. kvartalu: Kreditima IRF za tri mjeseca otvorena 423 radna mjesta

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond (IRF) je, od 1. jula do 18. septembra ove godine odobrio 97 kredita u ukupnom iznosu od 30,14 miliona eura, uz pomoć kojih su otvorena 423 nova radna mjesta.

Kako se navodi u Informaciji o realizaciji i efektima politika u oblasti preduzetništva i biznisa za treći kvartal, koju je Vlada usvojila u četvrtak, IRF je najveći dio ovog novca 12,65 miliona eura plasirao na jugu države. U centralnom dijelu plasirano je 10,37 miliona, a u sjevernom 7,11 miliona eura.

Sa 16,13 miliona eura podržana su postojeća mikro, mala i srednja preduzeća, kojima je dodijeljeno 56 kredita. Od toga je u oblasti turizma odobreno pet pozajmica vrijednih 10,11 miliona eura, za razvoj poljoprivredne djelatnosti i proizvodnju hrane 36 u iznosu od 3,3 miliona, a za proizvodne djelatnosti pet kredita od 1,14 miliona eura. Oblast usluga podržana je sa 10 kredita vrijednih 1,57 miliona.

IRF, na čijem je čelu Zoran Vukčević, je sa jednim kreditom od 4,7 miliona eura podržao realizaciju green field investicija, a razvoj preduzetništva sa 16 kredita vrijednih 2,52 miliona.

Kroz 20 plasmana sredstava podržana su preduzeća, kroz održavanje i/ili poboljšanje njihove likvidnosti, u ukupnom iznosu od 3,69 miliona eura. Za podsticaj konkurentnosti crnogorskih proizvoda i usluga na drugim tržištima odobren je jedan kredit od dva miliona eura, dok su infrastrukturni projekti podržani sa 1,1 milion kroz tri kreditne pozajmice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *