Atlas Banka: Ispunili smo veći dio propisanih aktivnosti od strane CBCG

Najveći dio aktivnosti koje je propisala Centralna banka (CBCG) Atlas banka je već ispunila i nastaviće sa jačanjem poslovnih pokazatelja i u narednom periodu, saopštili su iz Atlas banke.

Ovdje se prije svega misli na dalje jačanje adekvatnog kapitala, unapređenje kvaliteta plasmana, nastavak aktivnosti u vezi sa poboljšanjem naplate potraživanja i jačanjem tržišne pozicije banke. Shodno tome, banka konstantno teži punoj usklađenosti sa propisima koji regulišu bankarsko poslovanje, pri čemu se može konstatovati da je nivo postignute usklađenosti poslovanja već sada na prilično zadovoljavajućem nivou, kazali su za Vijesti iz PR službe banke u vlasništvu biznismena Duška Kneževića.

Smatraju da se termin mjere nadzora često ne koristi na adekvatan način kada je u pitanju bankarsko poslovanje. U pitanju su, kako objašnjavaju, dva termina, gdje mjere označavaju propisani set aktivnosti koje neka banka mora da ispuni radi usklađivanja svog poslovanja sa propisima, dok je nadzor redovna i svakodnevna aktivnost koju svaki regulator obavlja nad poslovnim bankama koje posluju na određenom tržištu.

Opširnije u današnjim Vijestima

Check Also

Profit bankarskog sektora na kraju prošle godine 83,3 miliona eura, sve banke poslovale pozitivno

Ukupan profit bankarskog sektora na kraju trećeg kvartala iznosio je 83,3 miliona eura. Pozitivan rezultat …

Leave a Reply

Your email address will not be published.