Naslovne strane dnevnih novina za 05. oktobar + Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Kasni novi zakon o igrama na sreću
Programom rada Vlade predviđeno je da Ministarstvo finansija uradi novi zakon o igrama na sreću do kraja septembra ove godine, ali se to nije desilo. Iz Ministarstva nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti zašto nema najavljenog zakon.
Reagovanje Plantaža: Kupovina auta bila je po zakonu
Sve nabavke kompanije 13. jul Plantaže obavljaju se u skladu sa pravilima i Zakonima koji regulišu ovu oblast, saopštili su iz preduzeća reagujući na tekst o nabavci vozila objavljenom u jučerašnjim Vijestima.
Planovi zakupca Ulcinjske rivijere: Karisma će otpustiti 60 stalnih radnika
Od 81 stalno zaposlenog radnika Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Ulcinjska rivijera, kompanija Karisma će, prema ugovoru o zakupu glavnog dijela imovine tog preduzeća, preuzeti samo 21 radnika, potvrđeno je juče “Vijestima” iz izvora bliskih izvršnoj vlasti i ulcinjskoj kompaniji.
Tri banke pod nadzorom regulatora
Pod strogim mjerama nadzora Centralne banke (CBCG) su tri banke na crnogorskom tržištu. “Vijesti iz više izvora saznaju da su to Atlas banka i Invest banka Montenegro, obje u vlasništvu biznismena Duška Kneževića i Prva banka Aca Đukanovića.
Deripaska u minusu 5,7 miliona
Kompanija “Overseas assets management”, iza koje stoji ruski milijarder Oleg Deripaska vlasnik raskošnog ljetnjikovca na rtu Platamuni, poslovala je lani sa gubitkom od 5,7 miliona eura.

Dnevne novine

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović: Rastu poreski prihodi, bdp, investicije, izvoz
Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), broja turista, stranih direktnih investicija, zaposlenosti, izvoza i naplate poreskih prihoda pokazatelj je ohrabrujućih rezultata crnogorske ekonomije, ocijenio je juče potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović.
IRF plasirao 27 miliona eura na području Cetinja
Investiciono-razvojni fond (IRF) plasirao je do sada oko 27 miliona eura na područje prijestonice Cetinje, saopštio je predsjednik Odbora direktora te institucije Zoran Vukčević.
Promet na berzi manji 72 odsto
Ukupan promet na Montenegroberzi u septembru je iznosio 721.330 eura, što je oko 72 odsto manje u odnosu na avgust. U poređenju sa saptembrom prošle godine, promet je manji 70 odsto.
Predsjednik Mađarske u zvaničnoj posjeti našoj zemlji Janoš Ader: Brisel da ubrza pregovore sa Crnom Gorom
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović juče je, na Cetinju, uz najviše državne i vojne počasti dočekao predsjednika Republike Mađarske Janoša Adera, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti našoj zemlji.

Dan

Na jučerašnjoj skupštini akcionara Rudnika uglja Pljevlja donijeta odluka o novoj procjeni vrijednosti: Pripremaju teren za prodaju akcija
Na jučerašnjoj sjednici skupštine akcionara Rudnika uglja donijeta je odluka da se pristupi novoj procjeni kompanije, kako bi se potom utvrdila realna cijena akcija. Potom će se omogućiti, kako smo juče nezvanično saznali, da svi zainteresovani akcionari po realnim cijenama prodaju svoje akcije.
Sportski centar Igalo raskinuo ugovor sa zakupcem Adrija sporta: Rusi godinu nisu plaćali zakup
Budući da godinu dana nije izmirivao naknadu za zakup, raskinut je ugovor sa ruskim zakupcem hotela Adrija sport, koji je u vlasništvu Sportskog centra u Igalu. Zakupac je napustio objekat, ali nije izmirio dugove.
„Plantaže” isplatile dio akcionara, ostali treba da podignu novac: Dividenda kod CKB-a
Dividenda za 13.186 akcionara “Plantaža, građana Crne Gore, u iznosu od 108,3 hiljade eura, uplaćena je na račun u Crnogorskoj komercijalnoj banci 25. septembra, saopštili su “Danu iz te državne kompanije.

Pobjeda

Biznis konferencija u Beogradu: Morsko dobro brend lider
Stručni kolegijum 7. biznis konferencije “Turističko tržište jugoistočne Evrope SEET 2017, u Beogradu, donio je odluku da se ove godine nagrada brend lider dodijeli Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.
Petlja Smokovac uskače u dionicu Mateševo-Andrijevica?
Petlje Smokovac nema na trasi prioritetne dionice autoputa Bar Boljare. To se vidi na projektu trase prioritetne dionice od Smokovca do Mateševa, koju je izradila kineska kompanija CRBC i kojaje dugačka 40,871 kilometara, a imajuje Ministarstvo saobraćaja i svih 86 podizvođača. Ministar rada Kemal Purišić nagovijestio je da bi i snabdijevanje vodom i strujom moglo biti predmet arbitraže. Procjenjuje se da se radi o poslovima vrijednim 70 miliona eura.
Rekordna posjeta turista glavnom gradu tokom avgusta: Ljepote Skadarskog jezera privukle najviše gostiju
Glavni grad je ovoga ljeta bio prepun turista iz svih krajeva svijeta, što potvrđuju i podaci MONSTAT-a-tokom juna i jula, zabilježeno je duplo više posjeta nego prošle godine, a u avgustu je taj procenat iznosio čak 73 odsto, što je rekordna posjeta turista našem gradu.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *