“Genijalko” i Hipotekarna banka plaćaju školarinu dječaku iz Nikšića

Dodajte komentar

Škola mentalne aritmetike “Genijalko” i Hipotekarna banka finansiraće, u vidu donacije, godišnju školarinu u pomenutoj školi dječaku iz Nikšića čija je porodica korisnik materijalnog obezbjeđenja Centra za socijalni rad za opštine Nikšić, Šavnik i Plužine.

Dječak će imati mogućnost da zajedno sa svojim vršnjacima pohađa jedinstven nastavni program mentalne aritmetike koji se uspješno primjenjuje u preko pedeset zemalja svijeta, a namjenjen je djeci uzrasta od 4 do 12 godina.

Kao društveno odgovorna kompanija Hipotekarna banka finansiraće pola iznosa godišnje školarine, dok drugu polovinu poklanja škola “Genijalko”.

Škola “Genijalko” jedini je vlasnik franšize Menar programa mentalne aritmetike za teritoriju Crne Gore. Zvanično je počela sa radom 18. septembra u IPC Tehnopolis, a u narednom periodu planira da djeci širom Crne Gore omogući da svoje mentalne sposobnosti razvijaju na najbolji način. Krajnji cilj škole “Genijalko” je da mentalna aritmetika bude, kao i u razvijenim zemljama, sastavni dio redovnog predškolskog i školskog obrazovanja.

Onogost.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *