Kotor: Bez zapošljavanja u lokalnoj samoupravi tri godine

Dodajte komentar

Glasovima odbornika vladajuće koalicije Skupštine opštine Kotor usvojena je odluka o utvrđivanju načina i visine otpremnine za sporazumni prekid ugovora lokalnih službenika i namještenika. Odlukom je predviđeno i da se u naredne tri godine neće raspisivati konkurs za popunu novih radnih mjesta u lokalnoj samoupravi.

Predlagač odluke, gradonačelnik Vladimir Jokić (Demokrate) je precizirao da je iz ovogodišnjeg opštinskog budžeta za otpremnine opredijeljeno 400 hiljada eura. To iz razloga što je u lokalnoj upravi i javnim preduzećima, bez Direkcije za uređenje i izgradnju grada, trenutno na neodređeno zaposleno 230 ljudi. Namjera predlagača, kazao je Jokić, jeste da se onima koji odluče da sporazumno prekinu radni odnos obezbijede dovoljna sredstva kao naknada kojom eventualno mogu započeti neki oblik preduzetništva. Obrazlažući amandmane koje je podnio, kao najvažniji je izdvojio onaj u kome se navodi da se rad komisije, i kriterijumi za odlučivanje po zahtjevima, bliže određuju pravilnikom koji donosi predsjednik opštine, kako bi komisija koja će odlučivati o svakom zahtjevu ponaosob, imala normativnu
podlogu za odlučivanje i za rad.

Odbornik SNP-a Milorad Vukšić je kazao da je u pitanju napor aktuelne vlasti koja treba da sanira katastrofalne posledice jednog totalno partijskog i protivzakonitog zapošljavanja.

“Postupamo humano, da ljudima damo šansu da nešto dobiju od svoje opštine, jer opština nije samo vlast, nego i naši stanovnici, pa prema tome nisu krivi ako je neko ovdje toliko zamutio kašu”, rekao je Vukšić.

DPS je tražio da se odluka oroči na godinu dana.

Potpredsjednica opštine Ljiljana Popović Moškov (URA) je navela da je optimalan broj zaposlenih u opštini 140.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *