Hrvatska proizvela prvi LED TV

Dodajte komentar

Hrvatska se upisala na mapu zemalja koje proizvode LED televizore.

“U proleće 2016. godine pokrenuli smo jedinu hrvatsku proizvodnu liniju za izradu televizijskih prijemnika i tržištima našeg regiona ponudili Vivax LED televizore proizvedene kod nas”, izjavio je Vladimir Brkljača, izvršni direktor za vlastite brendove M SAN grupe.

Riječ je UHD 4K LED televizorima čija je jedna od najvažnijih karakteristika mogućnost instaliranja raznih aplikacija što korisnicima daje mogućnosti da ih prilagode svojim potrebama. Svi UHD prijemnici opremljeni su sa 1,5 GB / 8 GB memorije.

Kako je pojašnjeno na predstavljanju, dio zemalja EU već je pokrenuo proces digitalizacije (Njemačka i Češka) koja omogućuje prenos sadržaja u 4K rezoluciji što će automatski uticati na veliko povećanje produkcije i dostupnost 4K video-sadržaja i time kreirati veću tražnju za UHD TV uređajima te uticati na brzinu razvoja ovih TV uređaja.

Hrvatsko tržište, kako je navedeno, svakako ide u tom smjeru, a najavljena će digitalizacija kroz koju godinu dodatno doprinijeti širenju upotrebe ove tehnologije.

Cijena televizora od 43” je od 3.499 (oko 470 eura) kuna, dok 55” košta 4.699 (oko 630 eura).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *