Dow na novom rekordu nakon pet dana rasta

Dodajte komentar

Akcije na Wall Street-u nastavile su rast vrijednosti i na jučerašnjem trgovanju, nakon solidnog skoka dan ranije na otvaranju trećeg kvartala.

Dow Jones je skočio 0,4% na 22.641,7 poena, stizavši tokom trgovanja do novog istorijskog maksimuma, a 3M je dao najveći doprinos ovom rastu. Indeks S&P 500 zabilježio je rast od petine procenta na 2.534,6 poena, što je šesti dan u nizu kako ova korpa najznačajnijih američkih kompanija registruje uzlazni trend. Avio-kompanije Delta i United Continental predvodile su dobitnike sa skokom od 6,6 i 6,1%, respektivno.

Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, je takođe porastao 0,2%, domogavši se nivoa od 6.531,7 poena. I dok pojedini analitičari upozoravaju na trenutne visoke evaluacije akcija, Voren Bafet je izjavio da “trenutni nivoi akcija imaju smisla s obzirom na to gdje se nalaze kamate”.

Na ekonomskom polju, objavljeni su podaci o prodaji automobila u septembru, a rezultate bolje od očekivanja objavili su GM, Ford i Fiat Chrysler.

Evropske berze zabilježile su nevelike dobitke nakon što je smanjena panika na Madridskoj berzi posle održavanja katalonskog referenduma u nedjelju. DAX je bio zatvoren usljed nacionalnog praznika, britanski FTSE je porastao 0,4%, dok je neznatno manju pozitivnu promjenu registrovao francuski CAC.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *