Telekom odabrao 13 finalista konkursa “Za svako dobro”

Dodajte komentar

U finalu Telekomovog konkursa “Za svako dobro” naći će se trinaest organizacija, koje će dobiti priliku da svoje projekte predstave pred stručnom komisijom 17. oktobra, saopšteno je iz te kompanije.

 U finalni krug takmičenja ušli su Odred izviđača Njegoš sa projektom “Net active-izviđaštvo”, Udruženje studenata ekonomije i menadžmenta AISEC Crna Gora sa projektom “Enter your future”, Centar za političku edukaciju sa projektom “Nepokretna kulturna dobra Crne Gore”, Crnogorska razvojna inicijativa sa projektom “Mali programeri”, NVO Zinak i projekat “Prvi dječiji portal u Crnoj Gori”, NVO Eco Logic sa projektom “Eko atlas”, Green Home sa projektom “Naše šume-naša briga”, NVO Sjeverna Zemlja sa projektom “Botanička bašta Velemun – Prokletije na dlanu”, NVO Novi korijeni i “Edukacija za žene u novim medijima”, NVO Ekvivalent “Asistivnim tehnologijama do veće samostalnosti lica sa invaliditetom”, NVU Škart sa projektom “Edukacija je pravo”, UMHCG sa projektom “Učimo zajedno” i NVO Nova nada sa projektom “Nastavimo zajedno”.
Tada će biti odabrano najmanje pet projekata od posebne važnosti za zajednicu kojima će biti dodijeljeno ukupno 30 hiljada eura za realizaciju.

“Za svako dobro” je Telekomova dugoročna inicijativa u oblasti društvene odgovornosti, koja se realizuje četvrtu godinu za redom. Do sada je kroz ovaj program podržano 16 projekata od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnoj vrijednosti od oko 90 hiljada eura.

Na konkurs za 2017. godinu prijavila se 21 organizacija, a oblasti u kojima su se prijavljivali projekti su obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija, edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika, digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

U odlučivanju o donacijama, osim predstavnika Telekoma, učestvuju i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su relevantnost i dobrobit za zajednicu, aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost ).

Detaljne informacije o pravilima konkursa i načinu prijave dostupne su na https://telekom.me/za-svako-dobro-2017.nspx

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *