Ako privatizuju aerodrome, SD raskida koaliciju

Dodajte komentar

Ukoliko odluka o privatizaciji ili davanju aerodoma Tivat u dugoročni zakup dođe na dnevni red Vlade, ministri iz redova Socijaldemokrata SD napustiće Vladu, poručio je juče na sjednici SO Tivat odbornik SD Igor Petković.

U raspravi o tome hoće li se ili ne u dnevni red sjednice SO Tivat uvrstiti predlog odluke o stavu Opštine u vezi sa namjerama Vlade oko aerodroma, Petković je ponovio da je SD izričito protiv privatizacije ili davanja aerodroma u zakup.

On je poručio da aerodromi kao strateški državni resurs moraju ostati u državnim rukama.

On je kazao da ima mandat od predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića da javno poruči, kako svojim koalicionim partnerima iz DPS-a, tako i cijeloj javnosti, da će ministri SD napustiti Vladu u slučaju da kabinet premijera Duška Markovića pokuša da razmatra odluku o privatizaciji ili davanju aerodroma u zakup.

Socijaldemokrate juče nisu odgovorile na pitanje Dnevnih novina da li stav Petkovića odražava stav stranke, kao ni da li je imao “amin” predsjednika Ivana Brajovića da iznese ovakvo mišljenje.

Iz SD su i ranije poručivali aerodromi treba da ostanu državno vlasništvo, ali nikada nisu išli tako daleko i pominjali raskid koalicije, niti napuštanje ministarskih mjesta.

Predsjednik SD Tivat Zdravko Mitrović ranije je kazao da Aerodromi Crne Gore, uključujući i Aerodrom Tivat, kao jedno od “najuspješnijih i strateški veoma važnih preduzeća, moraju apsolutno ostati u državnom vlasništvu, uz značajne investicije naročito na Aerodromu Tivat.

“I sa Socijaldemokratama se po ovom pitanju, ne može drugačije pregovarati”, rekao je tada Mitrović.

SD u Vladi Duška Markovića ima dva ministarstva. Na čelu prosvjete je Damir Šehović, a na čelu ministarstva zdravlja Kenan Hrapović.

Da li odbornik SD zaista ima mandat Brajovića, da kako je kazao “ javno poruči DPS u i cijeloj javnosti, da će ministri SD napustiti Vladu u slučaju da kabinet premijera Duška Markovića pokuša da razmatra odluku o privatizaciji ili davanju aerodroma u zakup?

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *