Rekordna turistička sezona na Aerodromu Nikola Tesla

Dodajte komentar

Do kraja letnje sezone porast broja putnika u čarter saobraćaju na beogradskom Aerodromu “Nikola Tesla” (AERO) biće veći od 30% u odnosu na prošlu sezonu, saopšteno je iz kompanije.

Kako se navodi, turistička sezona na izmaku najuspješnija je u istoriji Aerodroma, a kao najatraktivnija država za ljetovanje pokazala se Grčka: “Letovi su obavljani ka 14 aerodroma, a najatraktivnije destinacije bile su ostrvo Krit, zatim Rodos, Krf i Skijatos. Za razliku od prethodnih, ove godine sezona je izrazito produžena i trajaće do samog kraja septembra. Procjena je da će tokom ovog ljeta više od 120.000 putnika biti registrovano na čarter letovima ka grčkim letovalištima”.

Očekuje se da će do kraja sezone oko 38.000 putnika letjeti do Turske, do Egipta blizu 30.000, a do Tunisa 24.000 građana.

Ova godina karakteristična je i po daleko većem interesovanju inostranih turista da organizovano putuju u Beograd i Srbiju, navode sa Aerodroma i dodaju da je na letovima izraelskih avio-kompanija Israir Airlines i Arkia Airlines do kraja avgusta već je zabeleženo oko 55.000 putnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *