Bivši hrvatski fudbaler u novoj MFI: Kovaču 32 odsto Capital investa

Dodajte komentar

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Bajerna, Dortmunda, Juventusa i zagrebačkog Dinama Robert Kovač postao je vlasnik 32,55 odsto crnogorske mikrofinansijske institucije (MFI) Capital Invest, pokazuju podaci iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS).

Kovač je rođeni brat proslavljenog hrvatskog fudbalera Nika Kovača, kojem je ranije bio pomoćni trener dok je rukovodio hrvatskom fudbalskom reprezentacijom, a danas je pomoćni trener u Ajntrahtu iz Frankfurta.

Osnivači nove mikrofinansijske institucije u Crnoj Gori Capital Invest, u prvoj polovini ove godine, sa po 50 odsto vlasništva bili su Njemac turskog porijekla Erhard Pačariz i Slovenac Matjaž Trtnik, godinama poznat kao trgovac na crnogorskim berzama.

Pačariz je, prema posljednjim podacima iz CRPS, prepustio Kovaču 32,55 odsto vlasništva, Seadi Dvoržak 7,5 odsto, a zadržao 9,95 odsto vlasništva u ovoj mikrofinansijskoj instituciji registrovanoj u Beranama.

MFI Capital Invest je 11. aprila ove godine dobila dozvolu za rad i uskoro bi trebalo da počne sa osnovnom djelatnošću plasiranjem kredita posredstvom dvije poslovnice u Beranama i Podgorici.

Izvršni direktor MFI Capital Invest Predrag Jovanović potvrdio je Vijestima ulazak bivšeg hrvatskog fudbalera Roberta Kovača u vlasničku strukturu ove MFI.

“Izražavam profesionalno i lično zadovoljstvo što je poznato fudbalsko ime postalo dio naše vlasničke strukture. Očigledno je da postojeća regulativa u Crnoj Gori da je sigurnost stranim ulagačima. Infrastruktura MFI je postavljena i vrlo brzo ćemo početi sa osnovnom djelatnošću-kreditiranjem kroz dvije poslovnice u Beranama i Podgorici”, najavio je Jovanović. ovanović je bivši direktor kablovskog operatera BBM, predsjednik odbora direktora Swiss osiguranja, a prije 12-ak godina bio je i direktor društva koje je upravljalo HLT fondom.

Ranije na finansijskom tržištu u Crnoj Gori su dvije mikrofinansijske institucije vremenom prerasle u komercijalne banke. To su bile nekadašnja Oportjuniti, a sada Erste banka, kao i Lovćen banka.

Nije poznato, zasada, kakvi su dalji planovi gazda nove mikrofinansijske institucije Capital invest.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *