Prosječna zarada u avgustu 509 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u avgustu je, prema podacima Monstata, iznosila 509 eura i bila je 0,8 odsto veća nego u julu.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u avgustu je u poređenju sa isitm prošlogodišnjim mjesecom porasla 1,4 odsto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini dva odsto.
Prosječna bruto zarada u avgustu je iznosila 763 EUR.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u avgustu u odnosu na jul zabilježile rast od 0,5 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle 0,3 odsto.

Prosječne neto zarade u avgustu su u odnosu jul porasle u sektorima usluge smještaja i ishrane 9,2 odsto, ostale uslužne djelatnosti 6,3 odsto, informisanje i komunikacije 4,7 odsto, vađenje ruda i kamena 4,1odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti četiri odsto, građevinarstvo 3,5 odsto,umjetnost zabava i rekreacija 2,6 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 1,7 odsto, pPoljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i poslovanje sa nekretninama po 1,6 odsto, obrazovanje 1,2 odsto, trgovina na veliko i malo 0,9 odsto i državna uprava i odbrana 0,7 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima prerađivačka industrija tri odsto, snabdijevanje električnom energijom i snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama po 1,3 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 1,1 odsto i finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja 0,7 odsto.

Check Also

Nakon kupovine Sberbank u Srbiji, Miodrag Kostić povećava udio u Addiko banci

Iako je kontinuirana kriza u posljednje tri godine mnoge stajala zatvaranja firmi, nema sumnje da …

Leave a Reply

Your email address will not be published.