Erste Grupa održala tradicionalni Doručak za investitore u Podgorici

Dodajte komentar

Hotel “CentreVille” bio je ovogodišnje mjesto održavanja već tradicionalnog Doručka za investitore u Podgorici – Erste Investors Breakfast, na kojem su Erste predstavnici iz Podgorice, Zagreba i Beča potencijalnim ulagačima iz kompanija predstavili makroekonomske trendove u Crnoj Gori i regionu, kao i prilike za investiranje na tržištu kapitala. Najavljena je i novina – repo ugovori, finansijski derivat do sada nezastupljen na crnogorskom tržištu, koji će se pojaviti u narednih nekoliko mjeseci.

Nakon uvodne dobrodošlice direktora Sektora riznice Erste Bank AD Podgorica Igora Savića, kolege iz Erste banke Zagreb Milan Deskar Škrbić i Neven Radaković su prezentovali ekonomske trendove i repo ugovore, dok je Maja Galić iz Erste Asset Managementa iz Zagreba predstavila koncept ulaganja u investicione fondove i osnovna obilježja fondova kojima kompanija upravlja. Erste Asset Management proglašen je najboljim društvom za upravljanje investicionim fondovima u 2016. godini u Hrvatskoj, a dodijeljena mu je godišnja nagrada fondovske industrije “Top of the Funds”.

Antun Burić iz Erste Grupe je dao završne komentare, a zatim su učesnici iz prve ruke čuli “kako se dolazi do vrha” – najpoznatiji crnogorski alpinista Milan Radović govorio im je o motivaciji, strpljenju i istrajnosti na putu do vrha, kao i o objektivnoj procjeni rizika u ekstremnim uslovima.

Erste Investors Breakfast je tradicionalni događaj, koji već četvrtu godinu za redom u Podgorici organizuje Erste Grupa u saradnju sa svojim kolegama iz Zagreba i Beča. Prezentacijama su prisustvovali brojni klijenti i predstavnici najuspješnijih crnogorskih kompanija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *