Uspješno realizovan program stažiranja na Montenegroberzi

Dodajte komentar

Montenegroberza AD Podgorica je ove godine po prvi put organizovala Program stažiranja, koji je namijenjen studentima završnih godina studija ekonomskih nauka u Crnoj Gori. Program stažiranja bio je organizovan u periodu od 01.06. do 30.09.2017. godine, a 11 kandidata je dobilo priliku da se kroz sticanje prvih radnih navika detaljno upoznaju sa procesima rada na Montenegroberzi AD.

Studenti koji su dobili priliku da stažiraju na Montenegroberzi su: Balša Čović, Miloš Martinović, Miljan Marković, Nemanja Radonjić, Dejana Radović, Lela Ražnatović, Zorica Nišavić, Marko Pešić, Marko Pejanović, Anica Beljkaš i Milica Đurović. Svima njima danas su svečano uručena Uvjerenja o uspješnom pohađanju Programa stažiranja na crnogorkom tržištu kapitala.

Stažiranje na Montenegroberzi AD je omogućilo studentima bolje i detaljnije upoznavanje sa tržištem kapitala u Crnoj Gori što čini bitan korak ka povećanju edukacije i poboljšanju finansijske pismenosti. Na ovaj način kroz programe edukacije želimo da pospiješimo dalji razvoj našeg tržišta, ali i približimo samo tržište kapitala i rad njegovih institucija većem broju građana u Crnoj Gori.

“Studenti su tokom boravka imali priliku da se upoznaju i sa procesima rada i u drugim institucijama prisutnim na crnogorskom tržištu kapitala. Institucije koje su pored Berze učestvovale u Programu stažiranja su: Komisija za hartije od vrijednosti Crne Gore, Centralna Depozitarna Agencija AD, CG Broker-Diler AD, PG broker-diler AD, VIP broker- diler AD, Invest banka Montenegro AD i  Otvoreni investicioni fond Atlasmont AD Podgorica”, kazali su za naš portal sa Montenegroberze.

Montenegroberza planira i narednih godina organizovanje Programa stažiranja po sličnom ili istom modelu uz nadu da će interesovanje studenata biti na zavidnom nivou kao što je bio slučaj i ove godine.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *