Pregled štampe za 27. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Meljine dobila sutkinja Popović

Zbog preraspodjele predmeta u Privrednom sudu juče nije održana rasprava u sporu nastalom po tužbi Vlade Crne Gore protiv Konzorcijuma koji čine Invest banka Montenegro, Atlas banka, Atlas Cap i Specijalna bolnica Sveti Nikola, a kojom se traži raskid privatizacionog ugovora za bivšu vojnu bolnicu u Meljinama i naknadu štete.

Zakupac Ulcinjske bio već poznat?

Kompanija Karisma je tokom jula ove godine, 15-ak dana prije zaključenja tendera za izdavanje u zakup dijela imovine Ulcinjslce rivijere, prodavala na internetu aranžmane za budući hotel Holidej vilidž koji najavljuju da će biti otvoren 2018. godine, na mjestu sadašnjeg hotela Ulcinjske rivijere Belvi.

Najgore na Cetinju a Šavnik najbolji

Četiri opštine značajno kasne sa plaćanjem reprogramiranih i novih poreskih obaveza državi i time krše ugovore sa Vladom, a to su Cetinje, Bijelo Polje, Kolašin i Plav, a tri djelimično Mojkovac, Rožaje i Andrijevica.

Dnevne novine

Opet odloženo ročište po tužbi radnika Riviere

Ročište po tužbi bivših radnika njivičkog hotela Club Riviera ponovo je odloženo za 12. oktobar. Pravni zastupnik desetak zaposlenih Petar Zloković kazao je da je ročište formalno pravno moralo biti odloženo, mada, kako smatra, moglo je biti okončano.

Kontrole povećale prihode

Sprovođenje mjera pojačane kontrole i snimanja prometa, zatvaranja objekata kod kojih je evidentirana nepravilnost i izdavanja prekršajnih naloga, doprinijelo je boljoj naplati prihoda u prethodnom periodu, ocijenjeno je na jučerašnjoj sjednici Komisije za suzbijanje sive ekonomije.

Dan

Za kredit kod EBRD ne trebaju garancije Vlade

Analiza britanske konsultantske kuće Steer davies gleave, koju je naručila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), pokazuje da su Aerodromi Crne Gore (ACG) sposobni da samostalno vraćaju kredit i realizuju investiciju modernizacije vazdušne luke u Tivtu. To su “Danu kazali iz tog državnog preduzeća, čiju vazdušnu luku u Tivtu Vlada planira da da pod zakup.

Ne registruju se zaposleni

Sprovođenje mjera pojačane kontrole i snimanja prometa, zatvaranja objekata kod kojih je evidentirana nepravilnost i izdavanja prekršajnih naloga, doprinijelo je u prethodnom periodu boljoj naplati
prihoda u svim segmentima, saopšteno je nakon sjednice Komisije za suzbijanje sive ekonomije.

Prijave do 5. oktobra

Ljudi sa idejom mogu da prijave svoj start ap do 5. oktobra putem veb sajta M:tel Digitalne fabrike, i da ga razviju u uspješan biznis uz pomoć ICT stručnjaka, saopšteno je iz telekomunikacione kompanije.

Pobjeda

Od poslodavaca ni traga ni glasa

Ročište po tužbi bivših zaposlenih u hotelu “Rivijera” u Osnovnom sudu Herceg Novi ponovo je odloženo za 12. oktobar. Zastupnik radnika Petar Zloković je kazao Radio Jadranu i da se u ime bivšeg vlasnika “Rivijere, kompanije JT iInvestment, nije pojavio niko od predstavnika, čak ni pravni zastupnik, ali ročište je, kako je dodao, moglo biti održano i u ‘krnjem’ sastavu.

Pokušace da ispeglaju zakon

Parlament je juče počeo načelnu raspravu o prijedlogu zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata i prekinuo sjednicu poslije uvodnog izlaganja predlagača, ministra turizma i održivog razvoja Pavla Radulovića. DPS nije uspio da nađe kompromis sa koalicionim partnerima Forcom, BS, LP i HGI, bez čijih glasova zakon ne može biti usvojen. Glavna zamjerka koalicionih partnera je prevelika centralizacija i oduzimanje ingerencija opštinama, što predlagač negira.

Radnici zahtijevaju da budu prvi isplaćeni

Zahtjevi za ponovnim razmatranjem pojedinih prijava potraživanja razlog sujoš jednog odlaganja ispitnog ročišta “Radoja Dakića”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *