Kvadrat stana za radnike “Vodovoda” 596 eura

Dodajte komentar

Preduzeće “Vodovod i kanalizacija” izabralo je ponudu firme „Roaming Montenegro” iz Nikšića da, u roku od 16 mjeseci, izradi glavni projekat i zgradu za radnike tog preduzeća, po sistemu „ključ u ruke”za iznos od 2.650.882,8 eura.

Ponuđač je, među ukupno njih četiri koji su poslali ponude, dao najpovoljniju cijenu od 596 eura po kvadratu stambenog prostora, po kojoj će kupci (radnici) zaključiti kupoprodajni ugovor i platiti kupoprodajnu cijenu.

Stambena zgrada u zahvatu DUP-a „Servisno-skladišna zona” trebalo bi da riješi stambeno pitanje za 76 radnika tog preduzeća.

Dva mjeseca je predviđeno za izradu glavnog projekta, a 14 mjeseci za izgradnju zgrade.

Posredstvom Sindikata tog lokalnog preduzeća zainteresovanim radnicima će vrlo brzo biti ponuđeni stanovi na kredit po najpovoljnijoj cijeni, koja je, prema uslovima tendera, morala biti niža od maksimalnih 650 eura po kvadratu. Cijena od 596 eura po kvadratu za radnike dobijena je mimo prvobitnih očekivanja, a u „Vodovodu” zbog toga ne kriju zadovoljstvo.

Prema saznanju „Vijesti”, rok za podnošenje žalbi je istekao, tako da se potpisivanje investicionog ugovora može očekivati već krajem ove sedmice.

Ponuđač „Ramel” iz Nikšića sa podizvođačima bio je drugorangiran sa cijenom u iznosu od 2.797.659,91 eura.

Treća je bila zajednička ponuda „Krolinga” iz Danilovgrada, „M&J Invest”, „Geongineering” „Netcom” i Arhitektonskog ateljea iz Podgorice za 3.142.324,31 eura, a četvrta “Eurozox” i “Ing Investa” iz Danilovgrada sa podizvođačima sa investicijom od 3.286.727, 28 eura.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *