IRF organizovao seminar pod nazivom “ Šansa za posao” u Bijelom Polju

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond Crne Gore je u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore i Opštinom Bijelo Polje organizovao danas prezentaciju zajedničkog programa pod nazivom “Šansa za posao” koji IRF i ZZZCG sprovode u cilju animiranja i davanja podrške nezaposlenim licima da otpočnu sopstveni biznis. Pored Predsjednika OD-a IRF-a, Zorana Vukčevića i direktora ZZZCG, Sulja Mustafića, na pomenutim seminaru su, takođe, ispred Opštine Bijelo Polje prisustvovali Predsjednik Aleksandar Žurić i  Potpredsjednica Nemša Omerhodžić.

Potpredsjednica Opštine Bijelo Polje, Nemša Omerhodžić, je u uvodnom izlaganju izrazila zadovoljstvo povodom zajedničkog projekta motivisanja, edukacije i kreditne podrške namijenjene nezaposlenim licama kako bi započeli sopstveni biznis. Omerhodžić je naglasila da je Opština Bijelo Polje među prvim opštinama u Crnoj Gori koja je formirala lokalni agrobudžet 2012. godine i da je za cijelo to vrijeme realizovala čitav set programa podsticajnih mjera u oblasti poljoprivrede čiji su rezultati evidentni. Omerhodzić smatra da je ovo dobra prilika za sve privrednike i zainteresovana lica da svoje talente, ideje i iskustva iskoriste i primjene kroz organizovano i tržišno pokretanje biznisa.

Prisutnima se, takođe, obratio i direktor ZZZCG, Suljo Mustafić, istakavši da je riječ o zajedničkom projektu ZZZCG i IRF-a na način da su svoje lokalne kapacitete i kadar stavili u funkciju i na taj način animirali određeni broj nezaposlenih lica koja su zainteresovana za kreditnu podršku IRF-a. U tom cilju, direktor Zavoda, smatra da će takve aktivnosti doprinjeti da se makar malo sanira problem dugoročne nezaposlenosti koja postoji u Opštini Bijelo Polje.

Nakon izlaganja g-dina Mustafića, Predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda, Zoran Vukčević je održao motivacionu prezentaciju “Šansa za posao” naglasivši da je riječ o zajedničkom projektu IRF-a i ZZZCG koji se odnosi na nefinansijsku podršku – kako registrovati preduzeće, kako napraviti biznis plan, marketing strategiju, kao i na finansijsku podršku, prije svega u dijelu podrške mladim ljudima – ženama u biznisu start up, visokoškolcima i tehnološkim viškovima.

“Ovim ciljnim grupama je obezbjeđena beskamatna kreditna linija sa grejs periodom do 4 godine i rokom otplate do 12 godina. Ovom prilikom, Vukčević je podsjetio da je od osnivanja do danas na području Opštine Bijelo Polje plasirano cca 56 mil €, dok je IRF samo u 2017. godini na području pomenute opštine plasirao preko 12 mil € što predstavlja značajan trend porasta kreditnih linija i uopšte kreditne aktivnosti IRF-a u Bijelom Polju”, kazali su za Bankar iz IRF-a.

Na kraju prezentacije, službenici Zavoda i IRF-a bili su na raspolaganju svim zainteresovanim licima da predstave svoje biznis ideje i da ih dodatno informišu o povoljnim kreditnim aranžmanima ove dvije institucije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *