Baština naših planina u atrijumu Erste banke (foto)

Dodajte komentar

Povodom obilježavanja Dana evropske baštine, Prirodnjački muzej Crne Gore pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a u saradnji sa Erste bankom i City mall-om, otvorio je dvije izložbe: „Baština naših planina“ i „Posebna je Crna Gora“.

Izložbu je svečano otvorila Dr Lidija Polović, direktorica Prirodnjačkog muzeja Crne Gore, koja je na otvaranju govorila o značaju ove manifestacije čija je tema ove godine bila „Kulturna i prirodna baština“, kao i o potrebi da se raznovrsna prirodna bogastva biljnog i životinjskog svijeta u Crnoj Gori promovišu i očuvaju.

Ispred Erste banke, Dragana Crvenica, direktor Službe komunikacija i Vedrana Šašović, marketing menadžer City mall-a su naznačile važnost privatno javnog partnerstva i opredijeljenost matičnih kompanija u ostvarivanju ovakvih akcija.

  • Izložba „Baština naših planina“ biće otvorena za posjetioce od 26.09 – 10.10. 2017. godine u vremenu od 08.00 h do 19.00 h,u Atrijumu Erste banke u City mall-u.
  • Izložba „Posebna je Crna Gora“ biće otvorena za posjetioce od 26.09 – 10.10. 2017. godine u vremenu od 10.00 h do 22.00 h u City mall-u.

Posjetioci će moći da vide zanimljive fotografije, ali i poneki eksponat  – poput mrkog medvjeda.

Mrki medvjed je do 19. vijeka bio nastanjen u cijeloj Evropi, ali je u posljednja dva vijeka istrijebljen na skoro cijelom evropskom kontinentu. Tako, medvjeda više nema u Britaniji, Njemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Danskoj i Francuskoj. Na sreću, ovu vrstu smo u Crnoj Gori uspjeli sačuvati – iako je na listi ugroženih divljih životinja i prijeti mu izumiranje. Ovaj nježni džin simbol je bogatstva prirode, pokazatelj zdrave šume, visokog kvaliteta, značajna turistička vrijednost, čistač prirode…

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *