Danas odluka Višeg suda o blokadi akcija A2A

Dodajte komentar

Vijeće Višeg suda danas će strankama otpremiti odluku u vezi sa blokadom akcija A2A u Elektroprivredi (EPCG), potvrđeno je za “Dan” iz Višeg suda.

Vijeće je juče donijelo odluku, ali će je danas otpremiti i objelodaniti da li će usvojiti ili odbiti žalbu A2A na odluku da se privremeno blokiraju akcije Italijana u energetskoj kompaniji zbog postupka koji se vodi pred Specijalnim državnim tužilaštvom u vezi sa konsultantskim uslugama.

Viši sud je blokirao akcije A2A na zahtjev SDT-a, početkom jula, dok se A2A žalila krajem tog mjeseca i tražila ukidanje privremene mjere. Na ročištu je rečeno i da je A2A spremna da vrati novac za koji se tereti da je prisvojila preko konsultantskih usluga. Riječ je o sumi od 4,34 miliona.

Blokada akcija A2A u EPCG može uticati na njihov izlazak iz energetske kompanije po osnovu put opcije koju su aktivirali početkom jula. Preko put opcije koju su aktivirali, Vlada može da kupi akcije Italijana za 250 miliona i da to plati u sedam godišnjih rata. A2A ima 41,7 odsto akcija u EPCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *