ABBA učestvovala na konferenciji “Inovacije u bankarstvu CE” u Pragu

Dodajte komentar

Od 21. do 22. septembra u Pragu (Češka Republika) je organizovana 2. konferencija INOVACIJE U BANKARSTVU CE (Srednja Evropa). Na konferenciji su učestvovali i predstavnici ABBA-e (ABBA Montenegro d.o.o. Podgorica), zajedno sa 76 predstavnika FinTech kompanija i finansijskih institucija iz 18 različitih zemalja (Evropa, Azija, Sjeverna Amerika), a među kojima i kompanije koja se ubrajaju među svjetske lidere.

Teme su bile PSD2, Mobilna plaćanja, Internet stvari, Fintech protiv Banke, Promjena koncepta tradicionalnog bankarstva, Izgradnja inovacijske prakse, Digitalna transformacija…

Jedan od predavača prvog dana bio je osnivač ABBA-e, viši potpredsjednik Mbanq-a i konsultant za IT u bankarstvu, Karlo Kosina. Njegova prezentacija, u kojoj je govorio o Šansama digitalne transformacje i BaaS (Banking as a Service) platformi, je dobila odlične kritike i izazvala veliko zanimanje, tako da je i organizator (Euro-Events, Prag CZ) posebno zahvalio predstavnicima ABBA-e za učestvovanje i doprinos događaju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *