7 moćnih pitanja kada ne znate šta ćete sa sobom

Dodajte komentar

Šta želim od svog života? To je pitanje koje svi postave sebi u nekom trenutku svog života. Drugima je potreban život da to otkriju. Lako je ostati pri onome što nam je poznato i šta radimo sa lakoćom. Ali, za oni koji tragaju za ispunjenim životom ova pitanja će vam dati jasniju sliku o tome šta da radite sa vašim životom.

  1. Koje stvari radite sa najvećim zadovoljstvom?

Prvi korak ka ispunjenijem životu je da pomislite o stvarima koje vam pričinjavaju najveće zadovoljstvo. Šta volite ? Šta vas ispunjava ? Koji posao vam ne predstavlja napor? Možda uživate u pisanju, možda volite da radite sa životinjama ili uživate u fotografiji.

Poenta je u tome da otkrijete šta volite da radite i da to radite što češće.

  1. Koja su vaša najveća dostignuća u životu do sad?

Razmislite o vašim prošlim iskustvima i o onome na šta ste najponosniji. Kako su vas ta dostignuća usrećila? Zašto onda ne biste pokušali da ih ponovo isprobate. Ako ste istrčali marathon jednom i zavoljeli to osjećanje počnite da trenirate za drugi. Radite stvari koje vas ispunjavaju.

  1. Da živim vječno šta bih radio?

Evo dobre vježbe: razmislite ša biste radili kada ne bi postojale nikakve granice. Da imate sav novac i svo vrijeme svijeta gdje biste išli? Šta biste radili? Sa kim biste provodili vrijeme?

Ovi odgovori vam mogu pomoći da otkrijete šta želite u svom životu. To ne znači da su vam potrebni milioni da biste bili srećni. Ali znači da vam ovakva pitanja mogu pomoći da postavite cilj i brže dođete do njega.

  1. Šta su moji ciljevi u životu?

Ciljevi su neophodni deo koji morate da postavite kako biste bili zadovoljni u budućnosti. Važno je da odgovorite na ova pitanja:

  • Koji su vaši ciljevi kada je u pitanju zdravlje?
  • Koji su vaši ciljevi kada je u pitanju karijera ?
  • Koji su vaši ciljevi kada je u pitanju porodica?

Jednom kada otkrijete odgovor na ovo imaćete jasniju ideju o tome šta biste radili sa svojim životom.

  1. Kome se najviše divim?

Ako pratite put uspješnih ljudi, to vas može dovesti do uspjeha. Razmislite o onima kojima se najviše divite. Koji su njihovi najbolji kvaliteti ? Zašto ih poštujete ? Šta od njih možete da naučite?

Rečeno je da ste vi prosjek 5 ljudi sa kojima provodite najviše vremena. Zato nemojte da trošite vrijeme na ljude koji će vas vući na dolje ?

  1. Šta ne volite da radite?

Važan dio otkrivanja šta želite da radite sa svojim životom je priznavanje šta ne želite da radite. Koje stvari prezirete ? Šta mrzite na svom poslu ?

Ako želite da promijenite nešto, morate da radite na tome.

  1. Koliko ste spremni da radite da biste dobili ono što želite?

Veliki uspjesi nikada ne dolaze lako. Ako želite velike stvari, moraćete da se pomučite. To znači da ćete vjerovatno više raditi i morati stalno da izlazite iz svoje zone komfora.

Izvor: lifehack

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *