Katari diar sprema gradnju hotela i devet vila

Dodajte komentar

Tivatska kompanija Katari diar Montenegro tražilaje od Ministarstva održivog razvoja građevinske dozvole za hotel, devet rezidencijalnih vila i saobraćajnice. Ovi objekti treba da budu izgrađeni u okviru tursitičkog kompleksa u uvali Pržna, na mjestu gdje je nekada bio hotel Plavi horizont.

Ministarstvo je krajem aprila izdalo ovoj kompaniji dozvolu za izgradnju dvije vile , a u januaru prošle godine urbanističko-tehničke uslove za izgradnju hotelskog kompleksa, obalnog šetališta i pristupnih saobraćajnica. Prema ranijim najavama, tivatska kompanija je planirala gradnju kompleksa vrijednog 350 miliona eura.

Atraktivnu lokaciju od 300 hiljada kvadrata u uvali Pržno Katari diar je za 25 miliona dolara 2010. godine kupio od HTP-a Primorje. Problem je nastao kad je početkom ove godine presudom Upravnog suda naloženo da se 40.000 kvadrata zemljišta koje su Arapi HTP-u naknadno platili 1,4 miliona eura, knjiži na državu, koja je vlasnik, a HTP Primorje korisnik. Prema posljednjim informacijama, nakon sastanka predstavnika Ministarstva finansija, Uprave za nekretnine i Zaštitnika imovinsko pravnih interesa države odlučeno je da se zemljište knjiži na Katari diar. Zaštitnik je treći put uložio žalbu na ovakvu odluku.

Bilo je planirano da ovaj kompleks bude završen do septembra 2014. godine, a razlog za kašnjenje su bili i neriješeni imovinsko pravni odnosi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *