Vanredna skupština akcionara Montenegroberze zakazana za 18. oktobar

Vanredna skupština akcionara Montenegroberze zakazana je za 18. oktobar. Na skupštini će se raspravljati o raspodjeli dobiti iz prošle godine i promjeni sastava odbora direktora.

Izvršni direktor Montenegroberze Gojko Maksimović Pobjedi je juče kazao da će se raspravljati o raspodjeli 160.000 eura neraspoređene dobiti iz prošle godine.

“Donijećemo odluku da se izvrši raspodjela dobiti tako što ćemo akcionarima podijeliti nove akcije. Povećaćemo kapital na račun ove emisije akcija. To znači da nećemo isplaćivati u dividendi, odnosno novcu nego kroz emisiju akcija”, objasnio je Maksimović.

On pojašnjava i da će na skupštini biti izmijenjen sastav odbora direktora tako što će ući predstavnik Istambulske berze.

“Na prethodnu skupštinu koja je održana u maju nijesu došli predstavnici iz Turske, odnosno Istambulske berze, zato što je istog dana i njima bila skupština. Na oktobarskoj sjednici donijećemo odluku da predstavnik Istambulske, koji ima dio vlasništva berze, uđe u naš odbor direktora”, kazao je Maksimović i dodao da je treći razlog za zakazivanje sjednice formiranje odbora za reviziju.

Po Zakonu o reviziji, sva akcionarska društva moraju da formiraju revizorske odbore ističe izvršni direktor berze.

Check Also

T Phone od danas u prodaji: Veliki ekran, jaka baterija, 5G za svačiji džep

Crnogorski Telekom je danas u svom multimedijalnom T-Centru u Podgorici predstavio novu seriju pametnih telefona …

Leave a Reply

Your email address will not be published.