Pregled štampe za 16. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Traže novi lokalni i nacionalni brend

Crna Gora posjeduje značajne potencijale koje zajedničkim naporima možemo nadograditi i pretvoriti u prepoznatljiv brend države, a prvi korak je da te potencijale identifikujemo, kazao je generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije Jovo Rabrenović.

MA za let do BG dobija 76 eura

Od cijene povratne avionske karte iz Podgorice do Beograda od 116,4 eura, koja se sada može kupiti za oktobar, Montenegro erlajns dobija 76,17 eura a 40,23 eura sljeduje aerodrome Podgorica i Beograd, saopšteno je iz Montenegro erlajnsa na pitanje Vijesti da objasne šta se sve sadrži cijena ove avio karte.

Smanjili bi izvlačenje profita i pranje novca

Građanski pokret URA danas će predložiti Vladi povećanje poreza za kompanije koje izvlače novac ka ofšor destinacijama, jer žele da time favorizuju kompanije koje imaju svoje “ime i prezime”, iza kojih stoje realni ljudi sa mjerljivim rezultatima rada, a ne kompanije kojima Crna Gora služi samo kao destinacija za pranje novca, kazao je juče potpredsjednik pokreta URA Miloš Konatar.

Dnevne novine

Agrokor traži priznanje vanredne uprave u Crnoj Gori

Povjerenik hrvatskog Agrokora Ante Ramljak zatražio je od Privrednog suda Crne Gore hitno priznanje postupka vanredne uprave koji se nad ovim koncernom vodi u Hrvatskoj, kako bi zaštitio imovinu kompanija iz ovog sistema koje posluju u našoj državi, saznaju Dnevne novine.

Nova čarter linija znači mnogo za turizam država

Potpisivanje ugovora između Montenegro airlinesa (MA) i Apollo Part of Der Touristik Nordic, kojim se prvi put uspostavila čarter linija između Crne Gore i Finske, mnogo znači za turizam obje zemlje, ocijenio je finski ambasador Pertti Ikonen.

Dan

Opštine ne plaćaju tekuće obaveze

U 2015. godini, 16 opština sa lokalnim preduzećima i javnim ustanovama je reprogramiralo 90 miliona eura duga na 20 godina i ove reprogramirane obaveze redovno se izmiruju, ali je u međuvremenu primijećen zastoj u izmirivanju tekućih obaveza, kazao je u intervjuu za “Dan direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

Cijene više 3,4 odsto

Mjesečna inflacija u avgustu, mjerena harmonizovanim indeksom potrošačkih cijena, iznosila je 0,3 odsto, saopštili su iz Monstaga i dodali da su potrošačke cijene u odnosu na isti mjesec prošle godine bile u prosjeku više za 3,4 odsto.

Privatizacija uništila Primorku

U kompaniji “Primorka svojevremeno je u više pogona bilo zaposleno preko 1.000 radnika. Nadaleko poznatoj po proizvodnji hljeba i peciva, raznih sokova, u “Primorci je zaštitni znak bila proizvodnja maslinovog ulja. Bivši radnici podsjećaju da je u funkciji bio i PAK centar, tj. pogon za pakovanje sitnozrnastih proizvoda. Kako naglašava bivši radnik i sindikalac Dževdet Đedo Begzić, u sklopu fabrike bila je i pržiona kafe.

Pobjeda

Potrebno rušenje 26 objekata

Agroindustrijska zona u Podgorici, za koju je prije nekoliko dana Vlada odlučila da se donese detaljni urbanistički plan, obuhvataće površinu od 43 hektara i u njoj će biti podignuti proizvodni objekti.

NATO posjeta za moderniju Mornaricu

Posjeta NATO Stalne pomorske grupe veliko je iskustvo za Mornaricu Vojske Crne Gore i sigut ran sam da će doprinijeti opremanju modernim sredstvima kazao & je ministar odbrane g Predrag Bošković li nakon obilaska britanskog broda “Dajmond u Baru.

Veza s Finskom dobra za turizam

otpisivanje ugovora između Montenegro erlajnza i Apollo Part ofDer Touristik Nordic, kojimje prvi put uspostavljena čarter linija između Crne Gore i Finske, mnogo znači za turizam obje zemlje, ocijenio je finski ambasador Perti Ikonen. Ikonen, koji je ambasador Finske u Srbiji, alo-editovan za Crnu Goru i Makedoniju, kazao je da se tom saradnjom nude velike mogućnosti.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *