Osmatranje neba iznad Podgorice: Kroz teleskope zavirite u galaksije

Dodajte komentar

Crnogorsko astronomsko društvo će u okviru predstojeće manifestacije “Dani nauke” u periodu od 9. do 11. oktobra u saradnji sa Ministarstvom nauke organizovati i prvo javno osmatranje noćnog neba iznad Podgorice sa terena A.D. “Plantaže” koji pružaju dobre uslove za osmatranje jer su udaljeni od gradskih svijetala, saopšteno je danas iz tog društva.

“Publika će imati priliku da kroz postavljene teleskope zaviri u galaksije i prostor našeg Sunčevog sistema kao i da dobije detaljnije informacije iz astronomije. Prijavljivanje za ovaj interesantni događaj se vrši dostavljanjem kontakt podataka na e-mail : [email protected] , sa obaveznim brojem telefona kako bi zainteresovani bili kontaktirani od stane organizatora radi dogovora o detaljima. Broj posjetilaca je ograničen na 50 i prednost će imati organizavane grupe”, navodi se u saopštenju.

Iz Crnogorskog astronomskog društva su rekli i da su se u okviru tradicionalne manifestacije “Dani fotografije” koju organizuje fotografska oganizacija “Photo CG” u tržnom centru “Delta” u Podgorici danas se predstavili i članovi tog društva.

“Na svom štandu su izložili dvadesetak astro-fotografija velikog formata i tri teleskopa sa prilično dobrom i kvalitetnm optikom”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *