Finansijski izvještaj CBCG: Prihodi veći 8,2 odsto

Dodajte komentar

Ukupni prihodi Centralne banke (CBCG) u prvih osam mjeseci ove godine veći su 8,2 odsto u odnosu na plan i 4,8 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Savjet CBCG je juče na sjednici razmatrao i usvojio Analizu finansijskih izvještaja vrhovne monetarne institucije za period od januara do avgusta.

“Rashodi su u prvih osam mjeseci niži 10,2 odsto u odnosu na plan, dok je njihov iznos zadržan na istom nivou u odnosu na uporedni period prošle godine, uprkos većem izvršenju rashoda po osnovu negativne kamatne stope na sredstva plasirana kod ino banaka”, navodi se u saopštenju CBCG.

Iz CBCG su kazali da su ukupni troškovi poslovanja za prvih osam mjeseci 11 odsto niži u odnosu na plan, a u okviru njih su troškovi zaposlenih manji 4,5 odsto od planiranih.

“Najveće uštede su ostvarene kod troškova službenih putovanja, kao i operativnih i drugih troškova poslovanja, u koje, između ostalih, spadaju troškovi telekomunikacijskih usluga, reprezentacije, konferencija i seminara”, precizira se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *