Vlada traži od “Plantaža” da sufinansira izgradnju podgoričkog kolektora

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore, pozivajući se na Studlju izvodljivosti, zatražila je od „Plantaža“ kao zagađivača, da sufinansira izgradnju podgoričkog kolektora za prečišćavanje otpadnih voda sa minimum pola miliona eura. Ukupna vrijednost projekta je 50,3 miliona eura, a najveći dio finansiraće Njemačka banka za razvoj (KfW).

Između ostalog, Studija izvodljivosti prepoznala je potrebu za predtretmanom i daljim mjerama za smanjenje opterećenja zagađenjem i koncentracijom koje uzrokuju ‚‚Plantaže”.

„Investicione mjere za odvajanje fluenta, predtretman, retenzioni bazen i prateće konsultantske usluge biće uključene u projekat, tj. u dalje planiranje, nabavku i sprovođenje, pod uslovom da ‚‚Plantaže” pokriju troškove investicije i plate naknadu koju plaćaju veliki zagađivači. Investicioni trošak za predtretman u  „Plantažama“ ugrubo se procjenjuje na najmanje 500.000 eura, koji će preciznije biti definisani nakon provjera i planiranja koje će obaviti konsultant za sprovođenje i nakon tenderskih postupaka za radove i nabavke, a trošak će snositi „Plantaže“, navodi se u vladinoj Informaciji o zaduženju kod Njemačke banke za razvoj (KfW), za potrebe Glavnog grada Podgorica, u vezi sa realizacijom projekta ‚‚Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici, faza I”

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *