Radnici protiv “valorizacije” tivatskog aerodroma

Dodajte komentar

Sindikalna organizacija Aerodroma Tivat protiv je najavljene “valorizacije” te vazdušne luke i očekuje da njene buduće aktivnosti podrže kako lokalna uprava Tivta, tako i Savez samostalnih sindikata Crne Gore.

Epilog je to sastanka koji je na aerodromu održao Organizacioni odbor sindikata vazdušne luke, a na kojom su, kako je danas saopšteno, razmatrane informacije koje o namjerama Vlade u vezi sa tivatskim aerodromom koja u posljednje vrijeme objavljuju mediji, javlja portal Bokanews.

Vlada je inače, u više navrata saopštila da će aerodrome Tivat “valorizovati” ali da ga neće prodati, već će vazdušnu luku najvjerovatnije izdati u dugoročnu koncesiju partneru zainteresovanom da uloži novac u modernizaciju i proširenje njenih kapaciteta.

“Moguća valorizacija sa kojom smo upoznati kroz sredstva javnog informisanja je potpuno neprihvatljiva za sve radnike Aerodroma Tivat. Strateški resurs, kakav je Aerodrom Tivat, i njegova moguća privatizacija ili davanje u koncesiju, suprotan je interesima radnika i građana Opštine Tivat, kao i građana i privrede svih okolnih opština koje gravitiraju Aerodromu Tivat”, saopšteno je iz Sindikata tivatskog aerodroma uz napomenu da je takav zaključak donesen jednoglasno.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *