Radnici protiv “valorizacije” tivatskog aerodroma

Sindikalna organizacija Aerodroma Tivat protiv je najavljene “valorizacije” te vazdušne luke i očekuje da njene buduće aktivnosti podrže kako lokalna uprava Tivta, tako i Savez samostalnih sindikata Crne Gore.

Epilog je to sastanka koji je na aerodromu održao Organizacioni odbor sindikata vazdušne luke, a na kojom su, kako je danas saopšteno, razmatrane informacije koje o namjerama Vlade u vezi sa tivatskim aerodromom koja u posljednje vrijeme objavljuju mediji, javlja portal Bokanews.

Vlada je inače, u više navrata saopštila da će aerodrome Tivat “valorizovati” ali da ga neće prodati, već će vazdušnu luku najvjerovatnije izdati u dugoročnu koncesiju partneru zainteresovanom da uloži novac u modernizaciju i proširenje njenih kapaciteta.

“Moguća valorizacija sa kojom smo upoznati kroz sredstva javnog informisanja je potpuno neprihvatljiva za sve radnike Aerodroma Tivat. Strateški resurs, kakav je Aerodrom Tivat, i njegova moguća privatizacija ili davanje u koncesiju, suprotan je interesima radnika i građana Opštine Tivat, kao i građana i privrede svih okolnih opština koje gravitiraju Aerodromu Tivat”, saopšteno je iz Sindikata tivatskog aerodroma uz napomenu da je takav zaključak donesen jednoglasno.

Analitika

Check Also

Osiguravajuća društva fakturisala bruto premiju u iznosu od 9,2 miliona eura

Na osnovu preliminarnih podataka dostavljenih Agenciji za nadzor osiguranja od strane društava za osiguranje, društva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *