Zašto je NLP najbolji izbor za menadžere?

Dodajte komentar

Zadnjih godina u svijetu i kod nas, kad je u pitanju izbor metodologije za lični i profesionalni razvoj, NLP zauzima vodeću poziciju.

Bez obzira čime se bavimo, vještine dobre komunikacije, pregovaranja, izbjegavanja konflkata, vještine uticaja, stvaranja dobrih međuljudskih odnosa su svima potrebne.

Ukoliko ste na rukovodećim pozicijama, zahtjevi i izazovi su sve veći i vrlo često se funkcioniše u stresnim situacijama. NLP nudi set tehnika, pomoću kojih  svaki menadžer  vrlo uspješno može da razvija svoje vještine napredne komunikacije, komunikacije sa zahtjevnim sagovornicima, prepoznavanje različitih komunikaciskih tipova i tehnike za usklađivanje, čijim poznavanjem u velikoj mjeri mogu da se izbjegnu konfliktne i stresne situacije.Takođe, za svakog menadžera su izuzetno važne  vještine pregovaranja i uvjeravanja, kao i vještine efikasnog i uvjerljivog prezentovanja, kao i javnog nastupa, oslobađanja od treme, što je takođe, predmet NLP treninga.

Dobri menadžeri su oni koji znaju da su uspješni onoliko koliko su uspješni njihovi zaposleni, takođe, znaju da mogu napredovati samo ako i njihovi zaposleni napreduju. Na NLP trenizima se uči kako prepoznati šta motiviše zaposlene i pokretanje zaposlenih na akciju shodno njihovoj ličnoj motivaciji tzv.motivacija bez represije, kako odgovorno delegirati zadatke svojim zaposlenima, ukratko, kako na najefikasniji način uticati na razvoj zaposlenih.

Takođe, vještina postavljanja ciljeva, njihova realizacija je nešto što doprinosi da menadžeri budu efikasniji i uspjeniji.

Neuro Lingvističko Programiranje (NLP) nastalo 70-tih godina prošlog vijeka u Americi, iz psihoterapije se njegova primjena proširila na biznis, prodaju, marketing, u sve segmente poslovnog  i privatnog života. NLP proučava kako uspješni ljudi postižu dobre rezultate u oblastima kojima se bave i nudi brojne tehnike pomoću kojih vrlo efikasno, podučava sve zainteresovane, modelima uspješnosti.

NLP treninzi su upravo bazirani na uspješnom savladavanju tehnika i modela kako da budemo uspješniji i ostvarimo svoje potencijale u svim sferama života.

NLP Network je prva organizacija u Crnoj Gori koja se bavi promovisanjem ove metodologije, kreiranjem i izvođenjem treninga, bazirnim na NLP-u.

23 i 24. septembra se organizuje NLP Basic na Ekonomskom fakultetu, uvodni trening u ovu svjetski priznatu i globalno vodeću metodologiju za lični i profesionalni razvoj.

NLP Basic predstavlja uvod u NLP i nakon toga polaznici mogu da očekuju da će uz pomoć konkretnih alata i tehnika, puno praktičnih vježbi, otkriti kako da primijene NLP u svom poslu, kako individualno tako i na nivou organizacije. Prijave i više informacija 069 564117, ili na mail [email protected]
http://www.nlpnetwork.me/nlp-basic/

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *