Pregled štampe za 14. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

CBCG ne prihvata zahtjeve bankara

Sanacioni fond koji će služiti za pomoć bankama ako se suoče sa problemima u poslovanju mora biti formiran do 2024. godine jer je tako definisano evropskim direktivama.

Prikupljaju podatke za reviziju kreditnog rejtinga

Delegacija agencije Moody's boravi u Crnoj Gori u cilju prikupljanja podataka na osnovu kojih će obaviti reviziju rejtinga države, što će se reflektovati na njeno dalje pozicioniranje kod stranih povjerilaca, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Sa delegacijom Moody'sa razgovarao je juče ministar finansija Darko Radunović.

Prvu ratu ćemo platiti u roku

Vlada neće prekoračiti krajnji rok za isplatu prve rate italijanskoj kompaniji A2A za akcije u Elektroprivredi, kazali su Vijestima iz Ministarstva ekonomije.

Dnevne novine

REPROGRAM DUGA DONiO BUDŽETU 15,6 MILIONA €

Poreski obveznici kojima je, u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja, odobren reprogram duga u iznosu od 175,4 miliona eura, do sada su po tom osnovu uplatili 15,6 miliona, saopštili su predstavnici Poreske uprave. Od ukupno odobrenog reprograma duga, na osnovni se odnose 153,32 miliona, a na kamate 22,08 miliona eura.

Novi tender za Mediteran

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte pozvao je zainteresovane da do 6. novembra dostave ponude na međunarodni javni tender za davanje u dugoročni zakup vojnoturističkog kompleksa Mediteran na Žabljaku.

Sjutra otvaranje centra vrijednog 11,8 miliona

Kompanija Voli sjutra će otvoriti Logističko-distributivno-otkupni centar, smješten na periferiji Podgorice, u čiju je gradnju uloženo 11,8 miliona eura.

Dan

Ponude do 6. novembra

Vlada je ponovo raspisala javni poziv za dugoročan zakup vojnog kompleksa Mediteran na Žabljaku na period od preko 30 godina. Pod zakup se daje zemljište površine skoro 14 hiljada kvadrata, na kojem ima 20 objekata.

Prvog dana 200 potpisa

Tivatski SDP juče je počeo sa prikupljanjem potpisa za održavanje lokalnog referenduma o pitanju budućnosti aerodroma u tom gradu. Prvog dana, kako su nam kazali iz SDP-a, prikupljeno je 200 potpisa, a cilj je da skupe 500.

Prosječni račun 39,9 eura

Domaćinstva su u avgustu potrošila 124,1 milion kilovat-sati (kVh) električne energije, što je skoro 10 odsto više u odnosu na julsku potrošnju, a 11,7 procenata više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom avgusta 2016. godine, saopštili su iz Elektroprivrede (EPCG).

Pobjeda

Mediteran na Žabljaku nude od 2008. godine

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte ponovoje raspisao tender za davanje u zakup na 30 godina vojnoturističkog kompleksa Mediteran na Zabljaku. Ponude treba dostaviti do 6. novembra.

Izdvajanje od tri do 230.000 eura nije veliki trošak za banke

Sanacioni fond, čije formiranje je predviđeno Nacrtom zakona o sanaciji banaka, ne može biti veliki trošak za banke jer kalkulacije rađene prije nekoliko mjeseci pokazuju da bi one trebalo godišnje pojedinačno da izdvajaju od 3.000 do 230.000 eura, kazali su Pobjedi iz Centralne banke komentarišući ocjenu iz Udruženja banaka da će im punjenje fonda predstavljati veliki teret.

Za mjesec će se znati hoće li Zetagradnja dobiti 7,1 miliona

Sutkinja Dijana Raičković odbilaje zahtjev zastupnika Glavnog grada Dragoljuba Raspopovića da se sprovede novo finansijsko vještačenje u sporu po tužbi Zetagradnje zbog dvogodišnjeg kašnjenja izgradnje luksuznog stambeno-poslovnog objekta u centru grada i zaključila trogodišnji spor.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *