Besplatan vodič za poreze na dobit u svijetu za 2017./18.

Dodajte komentar

PwC je objavio svoju godišnju publikaciju ‘Worldwide Tax Summaries’ za poreze na dobit u 2017./18., koja predstavlja najnoviju kompilaciju stopa i pravila za porez na dobit u svijetu.

Kako vlade širom svijeta pokušavaju postići veću poresku transparentnost i povećanje prekograničnih aktivnosti, poreski stručnjaci mogu koristiti ovaj vodič kako bi pristupili trenutno važećim poreznim stopama i drugim važnim djelovima poreskih zakona u nizu zemalja.

Ovaj besplatni vodič (.pdf), svima dostupan, napisali su PwC-ovi lokalni porezni stručnjaci, a donosi sažetke za 157 zemalja na više od 2700 stranica podataka, pokrivajući zemlje od Afganistana do Zimbabvea.

Vodič donosi najnovije promjene poreskih zakona i sadrži ključne informacije o porezima na dobit, odbicima, grupnom oporezivanju, olakšicama i podsticajima, porezima po odbitku i administrativnim aspektima poreza.

„Poreski sistemi širom svijeta neprestano se razvijaju, a za kompanije to znači da moraju biti u toku sa svim elementima poreske usklađenosti na lokalnom i međunarodnom nivou.“ rekao je Colm Kelly, globalni rukovodilac poreskih i pravnih usluga u PwC-u.

Prošlogodišnja verzija objavljena na internet stranicama imala je 3,5 miliona pregleda, što je povećanje za 40 % u odnosu na prethodnu godinu.

Detaljnije na Worldwide Tax Summaries Online.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *