Wall Street u minusu na sedmičnom nivou, Irma oborila osiguravače

Dodajte komentar

Američke akcije na trgovanju u petak nisu zabilježile velike promjene, a u centru pažnje investitora bile su moguće posljedice uragana Irma na čijem se udaru nalazi jugoistok zemlje.

Dow Jones je u petak neznatno ojačao na 21.797,8 poena, indeks S&P 500 je oslabio 0,2% na 2.461,4 poena, dok je Nasdaq pao 0,6% na 6.360,2 poena. Akcije osiguravajućih kompanija značajno su se oporavile u petak, ali su ostale u debelom minusu na sedmičnom nivou. XL Group i RenaissanceRe registrovali su pad na nedjeljnom nivou od 4,9% i 6,3%, respektivno. Lošu sedmicu iza sebe ostavile su i bankarske akcije, nakon što su investitori postali skeptičniji po pitanju dizanja kamata u decembru. Najveći dobitnici bile su kompanije koje proizvode materijale za izgradnju i popravku kuća. Na nedjeljnom nivou, Dow je oslabio 0,8%, S&P je izgubio na vrijednosti pola procenta, dok je Nasdaq pao 1,2%.

Na krilima akcija iz auto sektora, njemački DAX je sedmicu okončao u plusu od 1,3%, dok su ostali ključni berzanski indeksi na starom kontinentu registrovali pad vrijednosti. Francuski CAC je pao 0,2%, dok je britanski FTSE oslabio 0,8%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *