Pregled štampe za 9. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

O budućnosti aerodroma u Tivtu da odluče građani

SDP će naredne sedmice početi da prikuplja potpise građana za organizovanje referenduma o budućnosti aerodroma u Tivtu. ’’Aerodrom u Tivtu je najveće i najznačajnije preduzeće u našem gradu, u kojem direktno ili indirektno radi ogroman broj naših sugrađana.

OTL povećao vlasnički udio u Luci Rijeka na 32,56 odsto

Na Zagrebačkoj berzi u četvrtak je sprovedena blok transakcija kojom je Hrvatska 11,75 odsto dionica Luke Rijeka prodala poljskom OTL-u za 79,2 miliona kuna (10,6 miliona eura). Poljska kompanija je povećala udio u Luci sa dosadašnjih 20,81 na 32,56 odsto čime je nastala obaveza objave ponude za preuzimanje.

U novembru će da počne proizvodnja

Izvršni direktor Novog duvanskog kombinata Gabriele Arveda saopštio je juče “Vijestima da se realno može očekivati početak proizvodnje do kraja novembra ove godine.

Dnevne novine

Rudnik u plusu 93.180€

Nato profit Rudnika uglja na kraju drugog kvartala bila je 93.180 eura, za razliku od istog prošlogodišnjeg perioda u kojem je pljevaljska kompanija bila u gibitku 2,22 miliona.

BENEFITI OD PROGRAMA EKONOMSKOG DRŽAVLJANSTVA MJERE SE MILIJARDAMA

Uvođenjem programa ekonomskog državljanstva Crna Gora će privući mnogo više investitora, a oni koji su otišli iz vaše države će se vratiti, jer se benefiti od ovog programa mjere milijardama, rekao je u intervjuu Vikend novinama predsjednik kompanije Arton kapital Armand Arton.

Pobjeda

SDP: Od ponedjeljka potpisi za referendum o Aerodromu Tivat

Socijaldemokratska partija će naredne sedmice početi da prikuplja potpise građana za organizovanje referenduma o budućnosti aerodroma u Tivtu.

Crna Gora treba da slijedi primjer Malte i Kipra

Diverzifikacija ekonomije i otvaranje novih mogućnosti za dinamičan rast društva neohodni su za održivi razvoj Crne Gore. Državljanstvo kroz investicije jedan je od takvih potencijala koji svako treba valorizovati. Naročito imajući u vidu da kao atraktivna turistička destinacija imamo i konkurentnu prednost u brzorastućoj industriji ekonomskog državljanstva, koja po nekim procjenama godišnje doseže i do tri milijarde eura, ocijenio je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević u autorskom tekstu objavlj enom na Portalu Analitika.

Pejaković: Fond može da poremeti planove bankara

U Udruženju banaka smatraju da treba smanjiti zacrtano godišnje izdvajanje banaka za fond za sanaciju čijeje formiranje predloženo Nacrtom Zakona o sanaciji banaka kojije najavnoj raspravi do ponedjeljka, zajedno sa Nacrtom izmjena Zakona o bankama.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *