Trampova podrška podizanju granice zaduživanja donijela rast akcija

Sva tri berzanska pokazatelja u Americi zabilježila su rast vrijednosti na jučerašnjem trgovanju, nakon što je Tramp podržao plan koji kombinuje podizanje granice zaduživanja i državnog finansiranja, sa pružanjem pomoći nastradalima od posljedica uragana Harvey.

Dow Jones je registrovao rast od 0,3% na 21.807,4 poena, a lideri dobitnika bile su akcije Home Depot-a i Chevron-a.

Nasdaq i S&P su se oporavili po 0,3% na 6.393,3 i 2.465,5 poena, respektivno. Najveći rast je ostvario energetski sektor dok je najveći pad zabilježio sektor telekomunikacija. Na ekonomskom polju objavljen je podatak da je trgovinski deficit SAD-a u julu iznosio 43,7 milijardi USD, što je ispod očekivanih 44,7 milijardi USD. Od ostalih vijesti, prenijeto je da se potpredsjednik Fed-a, Stanley Fischer, povlači sa funkcije sredinom oktobra.

Tržište nafte je nastavilo da jača – WTI je porastao 1% na 49,2 USD po barelu, dok je Brent skočio 1,6% na 54,2 USD po barelu. Evropske berze su okončale jučerašnje trgovanje u mešovitim pravcima. Britanski FTSE je izgubio 0,3% na 7.354 poena, dok su francuski CAC i njemački DAX ojačali 0,3 i 0,8%, respektivno. Daimler i Fiat Chrysler zabilježili su rast veći od 3% nakon što su analitičari podigli rejting ovim akcijama.

Check Also

Kineska spoljna trgovina motor ekonomskog oporavka sveta

Ukupna vrijednost trgovinske razmjene Kine tokom prošle godine dostigla je rekordno visoku vrijednost, pokazao je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *