Trampova podrška podizanju granice zaduživanja donijela rast akcija

Dodajte komentar

Sva tri berzanska pokazatelja u Americi zabilježila su rast vrijednosti na jučerašnjem trgovanju, nakon što je Tramp podržao plan koji kombinuje podizanje granice zaduživanja i državnog finansiranja, sa pružanjem pomoći nastradalima od posljedica uragana Harvey.

Dow Jones je registrovao rast od 0,3% na 21.807,4 poena, a lideri dobitnika bile su akcije Home Depot-a i Chevron-a.

Nasdaq i S&P su se oporavili po 0,3% na 6.393,3 i 2.465,5 poena, respektivno. Najveći rast je ostvario energetski sektor dok je najveći pad zabilježio sektor telekomunikacija. Na ekonomskom polju objavljen je podatak da je trgovinski deficit SAD-a u julu iznosio 43,7 milijardi USD, što je ispod očekivanih 44,7 milijardi USD. Od ostalih vijesti, prenijeto je da se potpredsjednik Fed-a, Stanley Fischer, povlači sa funkcije sredinom oktobra.

Tržište nafte je nastavilo da jača – WTI je porastao 1% na 49,2 USD po barelu, dok je Brent skočio 1,6% na 54,2 USD po barelu. Evropske berze su okončale jučerašnje trgovanje u mešovitim pravcima. Britanski FTSE je izgubio 0,3% na 7.354 poena, dok su francuski CAC i njemački DAX ojačali 0,3 i 0,8%, respektivno. Daimler i Fiat Chrysler zabilježili su rast veći od 3% nakon što su analitičari podigli rejting ovim akcijama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *