Atlas grupa prodala zgradu Stare pošte u Budvi

Dodajte komentar

“Atlas grupa” biznismena Duška Kneževića odlučila se na prodaju zgrade Stare pošte nadomak Staroga grada, kako bi realizovala svoje investicione planove na lokalitetu Jadranski sajam i u Pržnu.

To je “Vijestima” saopšteno iz Atlas grupe.

Novi vlasnik atraktivne nekretnine u samom srcu Budve je nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović.

“Atlas Grupa je ranije najavila početak realizacije investicionih projekata na Jadranskom sajmu u Budvi i na lokaciji Pržno, tako da investiciona odluka za prodaju lokacije Stare pošte predstavlja sastavni dio dugoročne strategije Atlas grupe. Riječ je o ranije utvrđenom razvojnom planu kad su u pitanju investicije iz portfolia Atlas grupe“, navodi se u odgovoru pres službe “Atlas grupe”.

Imajući u vidu da je sa Mićunovićem zaključen predugovor, njegova realizacija uslovljena je time da se zgrada Stare pošte očisti svih hipotekarnih tereta, koji su bili upisani od banke. Iz katastarske evidencije Uprave za nekretnine 29. avgausta sa kompletne zgrade su izbrisani svi tereti.

“Atlas grupa i njene članice su otplatile sve svoje kreditne obaveze iz dugoročnog aranžmana koje su imale prema Euro banci za koje su kao obezbjeđenja bile upisane zaloge i hipoteke na nekoliko nepokretnosti, među kojima i zgrada Stare pošte u Budvi. Postupak poravnanja i izmirenja obaveza prema Euro banci uspješno je okončan, tako da su sve nepokretnosti i drugi kolaterali oslobođeni”, navode u Atlas grupi.

Oni su kazali da je Mićunoviću zgrada prodata na javnom oglasu.

“Za prodaju zgrade Stare pošte, prije nekoliko mjeseci, bio je raspisan javni oglas. Postupak javnog oglašavanja i prikupljanja ponuda za Atlas grupu je vodila Advokatska kancelarija Saše Vujačića iz Podgorice. Ponude na predmetni oglas dostavilo je nekoliko kupaca. Advokat Danilo Mićović je sa svojim klijentom, Branislavom Mićunovićem, u njegovo ime, dao najbolju ponudu. To nije bilo neočekivano s obzirom na to da je u njegovom vlasništvu susjedna katastarska parcela, koja zajedno sa parcelom na kojoj se nalazi zgrada Stare pošte, gradi urbanističku parcelu, a za čiji dio kupac već ima građevinsku dozvolu”, saopšteno je “Vijestima” iz Kneževićeve kompanije.

Kuporodajini ugovor se odnosi na jednospratnicu od 288 kvadrata i dvorišta od 172 kvadrata.

Atraktivna nekretnina koju je trgovao nalazi se praktično preko puta zgrade “Zeta filma”, koja je u vlasništvu istoimene kompanije koju kontroliše porodica Mićunović. “Zeta film” u kome su akcionari i brojni Budvani, nekadašnji radnici ovog filmskog preduzeća, dobila je građevinsku dozvolu za gradnju 11 – etažnog kondo hotela na mjestu oronule zgrade „Zeta filma“, a gradnja bi mogla da počne već u oktobru, kada počinje građevinska sezona u Budvi.

Na mjestu banke može zgrada sa osam spratova 

Kupovinom zgrade Atlas banke, Mićunović je dobio mogućnost da svoje građevinske ambicije proširi. Na mjestu Atlas banke važećim planskim dokumentima moguće je graditi zgradu sa osam spratova .

“Zeta film” u svome vlasništvu ima 3.149 kvadrata zemlje, na kojoj je izgrađen bjekat “Zeta filma”, nekadašnjeg vodećeg crnogorskog filmskog preduzeća, od 1.491 kvadrata poslovnog prostora.

Ministarstvo održivog razvoja je krajem prošle godine izdalo, nakon što je Mićunović zaključio ugovor sa Opštinom Budva o izmirivanju komunalija, građevinsku dozvolu “Zeta filmu” za izgradnju primarnog ugostiteljskog objekta za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanje i usluživanje hrane i pića, kondo hotel sa pet zvjezdica.

Kondo hotel će imati dvije podrumske etaže, prizemlje, mezanin i 10  spratova, ukupne bruto građevinske površine 15123,32 kvadrata, od čega je površina nadzemnog dijela 10.965,76 kvadrata, a bruto površina prizmlja 953,10 kvadrata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *