Pregled štampe za 2. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Ulcinj dužan pet miliona Kneževiću

Privredni sud usvojio je tužbeni zahtjev firme Rekreaturs iz Budve koja od Opštine Ulcinj potražuje oko pet miliona eura naknade štete zbog srušenog turističkog naselja u najjužnijoj crnogorskoj opštini, potvrđeno je juče Vijestima iz nekoliko izvora.

Blokirani računi 15,8 hiljada firmi

Centralna banka (CBCG) objavila je juče novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 19 kompanija manje nego na prethodnom.

Funkcioneri će odgovarati za državni budžet

Unapređenje odgovornosti rukovodilaca u javnom sektoru je ključni izazov sa kojim se Crna Gora suočava u okviru pregovora sa EU koji se odnose na poglavlje 32 (finansijski nadzor) zbog čega Ministarstvo finansija priprema analizu prepreka za uspostavljanje koncepta odgovornosti rukovodilaca. Ta analiza će se zasnivati.na jasno delegiranim ovlašćenjima, odgovornostima i rezultatima za sve rukovodioce u javnom sektoru.

Dnevne novine

Prezentuju nove web platforme

Predstavnici Privredne komore (PKCG), u saradnji sa međunarodnom bonitetnom kućom Coface i kompanijom Business Inteligence Consulting, organizovaće u četvrtak prezentaciju novih web platformi, namijenjenih preduzećima nosiocima Excellent SME sertifikata.

Vjetroelektrane spremne za uključenje u energetski sistem

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je upotrebnu dozvolu kompaniji Krnovo Green energy za vjetroelektrane na brdu Krnovo kod Nikšića. To, prema riječima pravnog zastupnika firme Krnovo Green energy Luke Popovića, znači da su sve vjetroelektrane spremne za uključenje u energetski sistem Crne Gore.

Povoljnosti za putnike Montenegro airlines-a

Montenegro airlines (MA), vodeći računa o svim kategorijama putnika, pripremio je za studente, seniore, kao i porodična putovanja posebne tarife koje se mogu rezervisati i kupiti do 15. juna naredne godine, izuzimajući period od 20. decembra do 10. januara.

Dan

Miločer u blokadi zbog 365 hiljada duga

Na novom spisku preduzeća sa blokiranim računima Centralne banke (CBCG) nalazi se 15.810 kompanija, što je za 19 manje nego u avgustu. Od ukupnog broja kompanija 3.460 ih je na evidenciji CBCG, ali se ne nalaze u centralnom registru privrednih subjekata.

Boravilo duplo više Izraelaca

Crnu Goru je do kraja avgusta posjetilo oko 17 hiljada turista iz Izraela, kazao je počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot.

Pobjeda

Hotel Rivijera se nalazi na državnom zemljištu

Zemljište u Njivicama na kojem se nalazi hercegnovski hotel “Rivijera” je u državnom vlasništvu, saopšteno je Pobjedi iz Uprave za nekretnine.

U tunelu Sozina pušten tetra signal

Kompanija Vajrles Montenegro (Wireles Montenegro) je u digitalni radio sistem “tetra uključila i tunel Sozina, kroz instalaciju najnovije generacije uređaja i opreme koji su predviđeni za korišćenje tetra sistema u tunelima. Radi se o pokrivanju prostora putem zračenja iz optičkih kablova duž tunela, saopšteno j e iz kompanije Vajrles Montenegro.

Naredne sedmice završna runda o zakonu o radu

Naredne sedmice počinju okrugli stolovi, u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o radu. Ministarstvo rada i socijalnog staranja pozvalo je 4. avgusta zainteresovane da se prijave za učešće na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o radu, koja će trajati najmanje 40 dana, odnosno do polovine septembra. Okrugli stolovi će biti održani u tri regije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *