Pregled štampe za 31. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Prodaja cigareta pala za 20 odsto

Nakon uvođenja novih akciza na duvan, koje su povećale cijene paklice cigareta za oko 30 centi, promet cigareta u legalnom prometu u Podgorici pao je za oko 20 odsto, kazao je Vijestima izvršni direktor kompanije Plus DOO Prokopije Perić.

Učimo kako ući na tržište EU

Otvaranje poglavlja 1 u pregovorma sa EU, koje se odnosi na slobodno kretanje robe, podsticaj je za Crnu Goru da nastavi intenzivno da sprovodi refome u svim relevantnim oblastima u cilju obezbjeđivanja bezbjednih i kvalitetnih proizvoda za crnogorske građane, kao i da omogući crnogorskim privrednicima da se pripreme za konkurentsko tržište EU.

Sajt blokiran, Milga tvrdi da su im ukrali ime

Sajt www.lbet2bet. com, protiv čijeg vlasnika je predata prijava crnogorskom tužilaštvu zbog prevare i krađe, juče je prestao da radi. Prvo je na sajtu pisalo da je blokiran, a kasnije da je ugašen.

Dnevne novine

Kompanije iz Slovačke da uđu na naše tržište

Slovačkim kompanijama treba omogućiti da ponude svoje usluge i proizvode na crnogorskom tržištu, ocijenjeno je u razgovoru ministra saobraćaja Osmana Nurkovića i ambasadora Slovačke Romana Hlobena.

U poljoprivredu će biti uloženo 250 miliona eura

Vlasnici prerađivačkih pogona iz sektora poljoprivrede, njih 31, potpisali su juče ugovore o bespovratnoj podršci investicijama kroz IPARD like 2.2 javni poziv. Kako je saopšteno u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja oko pet miliona eura investicija u preradu je novi zamah u razvoju poljoprivrede.

Aerodrome u Tivtu i Podgorici nipošto ne predati u tuđe ruke

Aerodromi Crne Gore su jedna od rijetkih profitabilnih državnih kompanija, sa višemilionskim godišnjim profitom i gužve u Tivtu ne mogu biti valjan razlog za predavanje narodnog resursa u tuđe ruke, saopštili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Dan

Poreska policija se mora formirati

Vlada bi morala da formira poresku policiju kako bi poboljšala naplatu poreskog duga i povećala nivo discipline kod obveznika u izmirivanju zakonskih obaveza, smatraju sagovornici “Dana. Poreska policija nije još formirana u sklopu Poreske uprave (PU), iako je u martu prošle godine imenovan direktor tog sektora Miodrag Martinović.

Okupljanje u petak

Penzioneri Kombinata aluminijuma (KAP) okupiće se u petak kako bi se dogovorili o daljim aktivnostima koje treba da rezultiraju isplatom otpremnina za njih 410.

Bukirani u septembru

Najveći broj hotela na ulcinjskoj rivijeri će, sudeći po rezervacijama, imati izuzetno dobru popunjenost i u septembru. U Hotelsko-turističkom preduzeću (HTP) Ulcinjska rivijera naveli su da će popunjenost biti veoma dobra u septembru, pa i u prvom dijelu oktobra, prenosi portal Ul-info.

Pobjeda

Ministarstvo pravde izdavaće potvrde o kaznama

Ministarstvo pravde od 1. septembra izdavaće potvrde iz kaznene evidencije za pravna lica saopšteno je juče iz Poreske uprave.

Država gubi milione i gleda kroz prste rentijerdavcima

Nema zvanične procjene koliko državna kasa izgubi miliona eura poreza zbog toga što vlasnici mnoge stanove, poslovne prostore, magacine nelegalno, bez ugovora iznajmljuju. Promet u ovoj oblasti godišnje nije ispod trideset miliona eura, ako se zna da zvanično, po posljednjem popisu, u Crnoj Gori ima 18.425 podstanarskih porodica. Sada ihje vjerovatno mnogo više.

Rekonstrukcija Planinke čeka akciju opštinskih vlasti

Hotel “Planinka” na Zabljaku počeće da se rekonstruiše nakon što opštinske vlasti počnu sa poboljšanjem skijaške infrastrukture koja je neophodna za zimsku sezonu objasnili su Pobjedi iz Primorja AD kojaje ovaj objekat kupila u stečajnom postupku. Jer, kako oni ističu, održivost hotela nije moguća za samo dva mjeseca ljetnje sezone.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *