Prosječna zarada u julu 505 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u julu je, prema podacima Monstata, iznosila 505 eura i bila je jedan odsto manja u odnosu na jun.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u julu je, u poređenju sa isitm prošlogodišnjim mjesecom porasla 0,8 odsto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini 1,2 odsto.

Prosječna bruto zarada u julu je iznosila 757 eura.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u julu u odnosu na jun porasle 0,2 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu smanjene 1,2 odsto.

Prosječne neto zarade u julu su u odnosu jun porasle u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 4,6 odsto, prerađivačka industrija 2,8 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 2,4 odsto, građevinarstvo 1,9 odsto, vađenje ruda i kamena 1,4 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 1,1 odsto, poslovanje sa nekretninama 0,8 odsto i finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja 0,1 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima stručne, naučne i tehničke djelatnosti 6,2 odsto, usluge smještaja i ishrane 4,9 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 2,8 odsto, snabdijevanje električnom energijom 2,5 odsto, ostale uslužne djelatnosti 1,5 odsto, saobraćaj i skladištenje 0,9 odsto, državna uprava i odbrana 0,8 odsto, obrazovanje 0,8 odsto, informisanje i komunikacije 0,4 odsto i trgovina na veliko i malo 0,3 odsto.

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.